Bu bitkisel yağ kafada bir tane bile kepek bırakmıyor! Saçlarınıza 10 dakika masaj yamanız yeterli

Bu bitkisel yağ kafada bir tane bile kepek bırakmıyor! Saçlarınıza 10 dakika masaj yamanız yeterli

Saçlarındaki kepekten kurtulmak isteyen binlerce kişi birbirinden farklı yöntemler deniyor. Derdinize derman olacak çözüm bulundu. Çay ağacı yağı ile kepek probleminde kolayca kurtulabilirsiniz. İşte çay ağacı yağı ile yapılabilecek tarifler…

Saç derisinde zaman zaman kepek problemi görülebilmektedir. Bu durum rahatsızlık verirken çözümleri de araştırılıyor. Kepek problemine iyi gelen çay ağacı yağı ile birbirinden farklı tarifler deneyebilirsiniz. İşte çay ağacı yağı ile yapılabilecek tarifler…

SAÇTAKİ KEPEK PROBLEMİ NASIL GEÇER?

Kepek problemi neden kurtulmak için biraz zamana ihtiyacınız olacak. Kepek problemi kafa derisindeki nem dengesinin bozulması ile ortaya çıkan bir problemdir. Saç derisindeki nem dengesini sağlamak için kepek şampuanlarından yardım almak ve iki üç ay süren bir bakım yapmak köpek problemini ortadan kaldıracaktır.

Saç derisinin kurutan şampuanlardan uzak durmanız gerekiyor. Bu nedenle kepeğe karşı etkili olan şampuanları tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Bir ürünün sizin için iyi olup olmadığını anlamak için bir ay kadar gözlem yapmanız gerekiyor.

Kepek nasıl geçer

Bu süreç içerisinde su tüketimini arttırmak oldukça önemlidir. Ciltteki hidrasyon seviyesinin dengelenmesi kepek probleminin ortadan kalkmasını sağlar. Aynı zamanda beslenme düzeninize de özen göstermeniz gerekiyor. Çinko ve B vitamini yer alan besinleri bolca tüketmeniz kepek problemi için etkili olacak.

Saçı sürekli yıkamak da kepek probleminin oluşmasına neden olur. Bu nedenle haftada 2-3 gün olarak bir düzen oluşturarak saç yıkamanız gerekir. Saçların yıkanma süresini kısa tutarak iyi durulamanız gerekir. Bununla birlikte haftada 2 kez saç derisine bakım yapmanız gerekmektedir.

KEPEKLE MÜCADELE ETMENİN EN ETKİLİ YOLU

Kepek problemini ortadan kaldırmak için sağlıklı bir saç derisinin olması gerekiyor. Bu nedenle bakım yapmak oldukça önemlidir.

Haftada bir ya da iki kez saç derisine nemlendirecek etkili kürlerden yardım alabilirsiniz.

Saç Maskesi yapmak kepek için

KEPEĞE İYİ GELEN KÜR TARİFLERİ

Kepeğe iyi gelen en önemli doğal bileşen çay ağacı yağı olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisindeki antibakteriyel ve antifungal özellikler sayesinde saç derisi üzerinde anında bir etki almanızı sağlar.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda çay ağacı yağının kepeklenmeyi yüzde 78 oranında azalttığı tespit edilmiştir.

Bu kapsamda 1 kaşık zeytinyağı, 20 damla çay ağacı yağını bir kap içerisinde karıştırarak duş almadan önce 10 dakika kadar saç derisine masaj yapınız. Daha sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Eklemli probleminin önüne geçmek için saç derisinin nemli olması gerekiyor. Bu nedenle cilt üzerinde nemlendirici etkisi bulunan baldan yardım alabilirsiniz. A, B, C, D, E ve B-kompleksi gibi vitaminler sağlayan bal, hem cildin hem de saç derisinin nemlenmesini sağlar. Düzenli olarak yapılan uygulama ile olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

Saçları nemlendirmek için uygulayabileceğiniz bir diğer kür ise bal ve zeytinyağını karıştırmak olacaktır. Bir kap içerisinde karıştırdığınız bu kürü 10 dakika kadar saçınızda bekletmeniz ve ardından yıkamanız gerekiyor.

Kepeklenme problemi için biberiye yağından da destek alabilirsiniz. Kan akışını hızlandıran ve saç derisini yumuşatan biberiye yağının besleyici özelliği bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN