Bunları öğrenin ve bir daha yapmayın... Çoğu insanın yüzünü yıkarken yaptığı 4 hata!

Bunları öğrenin ve bir daha yapmayın... Çoğu insanın yüzünü yıkarken yaptığı 4 hata!

Mükemmel cilt arayışımızda, yüzümüzü düzgün bir şekilde yıkamanın önemini çoğu zaman gözden kaçırıyoruz. Sonuçta, kir ve makyajın gözenekleri tıkayarak akneye yol açması uzun sürmez.

Bazı durumlarda, kir ve makyaj , kronik bir egzama şekli olan seboreik dermatite neden olduğu bilinen bakterileri bile tetikleyebilir.

İşte yüzünüzü yıkarken yapabileceğiniz 4 hata.

1. YATMADAN ÖNCE YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN

Bu bazıları için bariz görünse de, yatmadan önce yüzünüzü iyice yıkamanız çok önemlidir. Bu temel kural, makyaj yapsanız da yapmasanız da geçerlidir, özellikle gün boyunca cildinizin dış tabakasında yağ ve ter birikebileceğinden.

yuz-yikama-1.jpg

2. SABAHLARI YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN

Sabahları yüzünüzü yıkamak, akşamları yüzünüzü yıkamak kadar önemlidir. Bunu yaparak cildiniz tazelenmiş hissedecek ve hepsinden önemlisi, daha sonra uyguladığınız herhangi bir cilt bakım ürününü emmeye daha iyi hazırlanacaktır.

yuz-yikama-2.jpg

3. ÇOK SICAK SUDAN HER ZAMAN KAÇININ

Yüzünüzü yıkamak söz konusu olduğunda en büyük yanılgılardan biri, daha sıcak su sıcaklıklarının daha temiz bir cilt oluşturduğudur. Aslında, sıcak su yarardan çok zarar verebilir.

Bunun yerine yüzünüzü, cilde zarar vermeden kir, yağ ve kirleticileri temizlemede etkili olan ılık suyla yıkamalısınız.

yuz-yikama-3.jpg

4. YANLIŞ YÜZ TEMİZLEYİCİSİ KULLANMAK

Nazik nemlendirici temizleyiciler, yüzünüzü yıkamanın tahrişe yol açmamasını sağladıklarından hassas ciltler için idealdir. Her zaman cildinize uygun bir yüz temizleyicisi kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN