Bunları Sakın Yemeyin! İşte Kilo Vermenizi Engelleyen Yiyecekler...

Bunları Sakın Yemeyin! İşte Kilo Vermenizi Engelleyen Yiyecekler...

Yediğiniz yiyecekler kilonuz üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Tam yağlı yoğurt, hindistancevizi yağı ve yumurta gibi bazı yiyecekler kilo vermeye yardımcı olur. Ama bazı gıdalar özellikle işlenmiş ve rafine edilmiş ürünler kilo almanıza neden olabilir. İşte kilo vermeye çalışırken kaçınmanız gereken yiyecekler...

PATATES KIZARTMASI VA PATATES CİPSİ KİLO VERMEYİ ZORLAŞTIRIR

Bütün patatesler sağlıklı ve doyurucudur , ancak patates kızartması ve patates cipsi sağlıklı değildir. Kalorileri çok yüksektir ve birçoğunu yemek çok kolaydır.

Gözlemsel çalışmalarda, patates kızartması ve patates cipsi tüketmek kilo alımı ile ilişkilidir.
Hatta bir çalışma, patates cipsinin porsiyon başına diğer yiyeceklerden daha fazla kilo alımına katkıda bulunabileceğini bile buldu.

Ayrıca fırınlanmış, kavrulmuş veya kızartılmış patatesler akrilamid adı verilen kansere neden olan maddeler içerebilir. Bu nedenle sade, haşlanmış patates yemek en iyisidir.

kilol.jpg

ŞEKERLİ İÇECEKLER KİLO ALDIRIR

Şekerli içecekler, gezegendeki en sağlıksız yiyeceklerden biridir. Şekerli içecekler kilo alımı ile güçlü bir şekilde ilişkilidir. Şekerli içecekler çok fazla kalori içerse de beyniniz onları katı yiyecekler gibi kaydetmez.

Kilo verme konusunda ciddiyseniz, şekerli içecekleri tamamen bırakmayı düşünün.

kilo-k.jpg

BEYAZ EKMEK YİYORSANIZ KİLO VEREMEZSİNİZ

Beyaz ekmek oldukça rafinedir ve genellikle çok fazla şeker içerir. Glisemik indeksi yüksektir ve kan şekeri seviyenizi yükseltebilir.

HAMUR İŞLERİ VE KEKLER KİLO VERMENİZİ ENGELLER

Hamur işleri, kurabiyeler ve kekler, ilave şeker ve rafine un gibi sağlıksız malzemelerle doludur. Ayrıca çok zararlı olan ve birçok hastalıkla bağlantılı olan suni trans yağlar da içerebilirler. Hamur işleri, kurabiyeler ve kekler pek tatmin edici değildir ve bu yüksek kalorili, düşük besinli yiyecekleri yedikten sonra muhtemelen çok çabuk acıkacaksınız.

KİLO VERMEK İÇİN DONDURMADAN UZAK DURUN

Dondurma inanılmaz lezzetli ama çok sağlıksız. Kalorisi yüksektir ve çoğu tür şekerle yüklüdür.

Arada bir küçük bir porsiyon dondurma iyidir, ancak sorun şu ki, bir oturuşta büyük miktarlarda tüketmek çok kolaydır.

Tam yağlı yoğurt ve meyve gibi daha az şeker ve daha sağlıklı malzemeler kullanarak kendi dondurmanızı yapmayı deneyin.

kilo.jpg

KİLO VERMEK İSTİYORSANIZ YÜKSEK KALORİLİ KAHVELERDEN UZAK DURUN

Kahve , en önemlisi kafein olmak üzere birçok biyolojik olarak aktif madde içerir .

Bu kimyasallar metabolizmanızı hızlandırabilir ve en azından kısa vadede yağ yakımını artırabilir.

Bununla birlikte, yapay krema ve şeker gibi sağlıksız bileşenlerin eklenmesinin olumsuz etkileri, bu olumlu etkilerden daha ağır basmaktadır.

Yüksek kalorili kahve içecekleri aslında sodadan daha iyi değildir. Bütün bir öğüne eşit olabilecek boş kalorilerle dolular.

Kahveyi seviyorsanız, kilo vermeye çalışırken sade, sade kahveye bağlı kalmak en iyisidir . Biraz krema veya süt eklemek de iyidir. Sadece şeker, yüksek kalorili kremalar ve diğer sağlıksız malzemeleri eklemekten kaçının.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN