Bunu yapan hemen uyuyor... Yastığa başını koyar koymaz uyumanın püf noktaları...

Bunu yapan hemen uyuyor... Yastığa başını koyar koymaz uyumanın püf noktaları...

Birçok insan uykuya çabuk dalamamaktan şikayet eder. Geceleri telefona bakarak kendi uykularını getirmeye çalışmaların yanında kitap okumak, sayı saymak gibi pek çok yöntem denese de başarılı olunamamaktadır. Peki uykuya çabuk dalmanın bir çözümü var mı? İşte uykuya çabuk dalmanın püf noktaları...

NEFES ALMA YÖNTEMİNİZİ DEĞİŞTİRİN

Anında uykuya dalmanıza yardımcı olacak olan yöntem için ilk olarak nefesimizin tamamen boşaltılması gerekmektedir. Dört saniyelik sürelerle sessizce burnunuzla nefes almanız gerekmektedir. Sonrasında alınan nefesi yedi saniye tutmanın ardından sekiz saniye sayarak nefesi vermelisiniz. Uygulanacak olan işlem bu kadar kolay olmaktadır. Gerçekleştirdiğiniz bu işlemi üç kez tekrarlayınız.

Batı’da her ne kadar yaygınlık kazanamamış bir yöntem olsa da uygulanan bu yöntemin en önemli korunucuları arasında Dr. Andrew Weil isimli bir Harvard üniversitesi analisti de yer almaktadır.

Araştırmacının yaptığı araştırmalara göre stres sahibi ya da gergin kişilerin cidden düşük oranda nefes aldıklarını ve bu kişilerin fark etmedikleri anlarda nefeslerinin kesildiklerini ifade etmektedir.

uyku-001.jpg

KALP ATIŞ HIZINIZIN DÜŞMESİ RAHAT UYUMANIZI SAĞLAR

Uyku öncesinde söz konusu nefes alma tekniğini uygulamak kalp atış sistemini ciddi ölçüde düşürmektedir. Böylelikle de kan dolaşımı içerisinde bulunan oksijende de artış görülmesi sağlanıyor. Andrew Weil ise kişilerin söz konusu nefes alma tekniğini her gün iki kez tekrar etmesi gerektiğini savunmaktadır.

uykunuz.jpg

4 SANİYELİK BEKLEYİŞLER BEYNİNİZİ RAHATLATIR

Dört saniyelik bekleyişler beynimizin daha çok oksijen almasını sağlar. Nefesin bekletilmesi oksijenin vücuda girişi sağlanmaktadır. Böylelikle de kan akışı etkilenmektedir. Nefesin verilmesi süreci ise akciğerlerin kendi bünyesindeki karbondioksitin dışarı atılmasını sağlayacaktır.

Uyku öncesinde söz konusu nefes alma tekniğini uygulamak kalp atışını ciddi ölçüde düşürmektedir. Böylelikle de kan dolaşımı içerisinde bulunan oksijende de artış görülmesi sağlanıyor. Andrew Weil ise kişilerin söz konusu nefes alma tekniğini her gün iki kez tekrar etmesi gerektiğini savunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN