Bunu yapın! 5 dakika sonra bacaklarda ağrı ve yorgunluktan eser kalmayacak...

Bunu yapın! 5 dakika sonra bacaklarda ağrı ve yorgunluktan eser kalmayacak...

Ayaklar hayatımız için çok önemlidir. Çoğu zaman onların sağlığına dikkat etmeyi unutuyoruz. Ancak vücudun çeşitli bölümlerinin sağlığına katkıda bulunurlar. Bu basit ama çok etkili ipuçlarını kullanarak bacak ağrısından nasıl kurtulacağınızı ve sırt ağrısını nasıl gidereceğinizi, yorgunluğu nasıl gidereceğinizi ve kan dolaşımını nasıl iyileştireceğinizi öğrenin.

Yanlış ayakta durmak veya yürümek diz, sırt ve boyun ağrısına neden olabilir veya daha da kötüleşebilir. Kendinizi çok daha iyi hissetmenize yardımcı olacak 6 egzersiz:

1. PARMAKLARINIZI SIKARAK BACAKLARINIZI ISITIN

Düz durun ve dizlerinizi hafifçe bükün.

Ardından parmaklarınızı yere dayayarak bükün, bu pozisyonda 3 saniye oyalayın. 10 tekrar yapın. Bacak ve ayaklardaki kan dolaşımını iyileştirmek için bu egzersizi günde 3 kez yapmanız önerilir.

ayak-1.jpg

2. 20 SANİYE BOYUNCA PARMAK UÇLARINDA YÜRÜYÜN

Ayak parmaklarınızla yürümek, bacak kaslarınızın yanı sıra bağlarınızı ve kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Bu egzersizi tamamladıktan sonra 15 saniye dinlenin ve bu egzersizi 5 veya daha fazla kez tekrarlayın.

3. AYAK BİLEĞİ SERTLİĞİ, SIRT AĞRISI, KALÇA VE DİZ AĞRINIZ VARSA MUTLAKA YAPIN

Yere yan yatın ve bir bacağınızı başının üzerine kaldırın, böylece ayak bileğinizi ellerinizle tutabilirsiniz. Şimdi ayağınızı saat yönünde 10 kez daire içine alın.

Bacakları değiştirin ve her bacak için 3 set yapın.

ayak-2.jpg

4. AYAKTA DURUN VE GÖVDENİZİ YÜZDE 45 DERECE BÜKÜN

Ayakta durun, ayaklarınızı omuz genişliğinde açın, dizlerinizi bükün ve gövdeniz yere 45° açı yapacak şekilde hafifçe bükün.

Topuklarınızı kaldırın ve bu pozisyonda 20 saniye kalın. Başlangıç ​​pozisyonuna dönün, gevşeyin ve bu hareketi iki kez daha tekrarlayın.

ayak-3.jpg

5. KALEMİ AYAL PARMAKLARINIZLA TUTUN

Kalemi parmaklarınızla yerden alın ve bacağınızı yukarı kaldırın. Bu pozisyonu 10 saniye basılı tutun ve kalemi bırakın. Bunu her bacakla 5 kez yapın.

6. BİR TENİS TOPUNU YUVARLAYIN

Oturma veya ayakta durma pozisyonunda, istediğiniz gibi ayağınızı topun üzerine koyun ve en az 5-7 dakika boyunca farklı yönlerde yuvarlayın.

Bu egzersiz ayaklara mükemmel bir şekilde masaj yapar ve ayak, bacaklar ve sırttaki ağrıları giderir ve kan dolaşımını iyileştirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN