Kadınlar için çok tehlikeli! Bu 11 belirtiye dikkat...

Kadınlar için çok tehlikeli! Bu 11 belirtiye dikkat...

40 ila 60 yaş arasındaki kadınların yüzde 24'ünde görülüyor. Hayvansal ürünler yemeyen yaşlılar ve veganlar özellikle risk altındadır.

KADINLARIN ÖZELLİKLE İHTİYACI VAR

40 yaşından sonra bir kadının aşağıdakiler için B12 vitaminine ihtiyacı vardır:
Osteoporoz, raşitizm vb. önlenmesi ve tedavisi;

Mukoza zarlarını örneğin stomatit ile korumak;

Yaşlılık lekelerini önlemek için ciltte solgunluk, kuruluk, soyulma ile mücadele etmek;
İyi bir fiziksel formda kalmak için.

İşte bir kadının B12 vitamini eksikliğinden muzdarip olduğuna dair ana işaretleri

kadin-1.jpg

1. BAŞ DÖNMESİ

Bir çalışmada bilim adamları, baş dönmesi şikayeti ile terapiste gidenlerin sağlıklı insanlarda B12 vitamini seviyesinin sağlıklı insanlara göre %40 daha düşük olduğunu bulmuşlardır.

2. KARINCALANMA VE UYUŞMA

Kandaki oksijen seviyesinin azalması nedeniyle oluşan karıncalanma ve uyuşma hissi . Başınızdan topuklarınıza kadar elektrik deşarjları varmış gibi hissedebilirsiniz.

kadin-2.jpg

3. SOLGUN GÖRÜNEN CİLT

B12 vitamini eksikliği, kırmızı kan hücrelerinin bir kısmının tahrip olmasına yol açar. Bu nedenle, cilde daha soluk bir renk veren safra pigmenti bilirubin salınır.

4. BOZULAN HAFIZA

Uzun zamandır tanıdığınız bir kişinin adını hatırlayamıyorsunuz, anahtarları buzdolabına “makine” üzerine mi koyuyorsunuz? Unutkanlık B12 vitamini eksikliğinin belirtilerinden biridir.

kadin.jpg

5. SÜREKLİ YORGUNLUK HİSSİ

B12 vitamini, hücrelere oksijen vermekten sorumlu olan kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkıda bulunur. Yeterli oksijen yoksa, iyi bir gece uykusu çekmiş olsanız bile kendinizi yorgun hissetmeye başlarsınız.

6. GÖRME SORUNLARI

Nadir durumlarda, B12 vitamini eksikliği optik siniri ve retina damarlarını olumsuz etkiler. Gölgelenme, gölgelenme, bulanıklık ve hatta geçici körlük yaşayabilirsiniz.

7. KAS ZAYIFLIĞI

B12 vitamini eksikliği sadece genel yorgunluğa değil, aynı zamanda kas zayıflığına, uyuşukluğa ve tembelliğe de neden olur.

8. DİLDE TAT ALMA SORUNU

B12 vitamini eksikliği olan kişilerin yaklaşık yüzde 50'sinde dilde, özellikle de yanlarda bulunan tat tomurcuklarının sayısında azalma görülür. Birçoğu dilin kenarlarında yanma ve rahatsızlıktan şikayet eder. Bu nedenle, yemek kadınlara eskisi kadar lezzetli görünmüyor.

9. SIK SIK RUHSAL DEĞİŞİMLER

B12 vitamini eksikliği depresyonu şiddetlendirebilir, kaygıyı artırabilir ve ağlamaya neden olabilir. Mutluluk hormonları olarak adlandırılan serotonin ve dopamin üretiminde yer alır.

10. KOKULARA GARİP BAĞIMLILIK

Kandaki oksijen eksikliği nedeniyle ortaya çıkar ve bu da anemiye yol açar.

11. KALP İLE İLGİLİ SORUNLAR

B12 vitamini eksikliğinde dolaşımdaki kırmızı kan hücrelerinin hızla azalması nedeniyle dokulardaki oksijen miktarı azalır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN