Bunu yiyen günde bir kilo veriyor! Mucizevi besini tüketen tığ gibi inceliyor!

Bunu yiyen günde bir kilo veriyor! Mucizevi besini tüketen tığ gibi inceliyor!

Omega-3 kaynağı ceviz ile sağlıklı kilo vermek çok kolay. Uzmanlar, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere ceviz diyetini öneriyor. Günde bir kilo vermek isteyenler bu tavsiyeleri harfiyen uygulamalı.

Tam bir antioksidan deposu olan cevizin binlerce faydası var. Ceviz, hem kolesterolü düşürür hem de kilo vermenize yardımcı olabilir. Araştırmalar gösteriyor ki, doymamış yağları barındıran besinlerle kilo vermek çok daha kolay. Ceviz doymamış yağlar açısından oldukça zengin bir besindir. Günde bir ceviz tüketen kişinin yağ yakımı hızlanır ve kilo vermesi kolaylaşır.

Uzmanlar, son zamanlarda popülerleşen ceviz suyu diyetiyle sağlıklı bir şekilde kilo verebileceğinizi söylüyor.

ceviizz.jpg

Şimdi hazırsanız sizlere ceviz suyu diyetinin detaylarını paylaşıyoruz.

2 adet bütün cevizi bir bardak suya kırıp bir gece önceden suda bekletmelisiniz. Böylelikle bir gece önceden ıslatılan cevizin içindeki vitamin ve mineraller suya karışmış olur.

Sabah uyandığınızda ilk iş akşamdan hazırladığınız ceviz suyunu için. Akşam da uyumadan 1 ceviz tüketebilirsiniz. Bu ceviz suyu kürünü günde yalnızca bir kez içmelisiniz.

Ceviz alerjisi olan kişilerin bu diyeti uygularken dikkatli olması önerilmektedir. Ceviz suyu diyetinin ara vermeden sürekli uygulanması ise uzmanlar tarafından önerilmez.

Ceviz suyunun faydaları nelerdir?

Ceviz kabuğunda bulunan antibakteriyel maddeler enfeksiyonlarla savaşarak vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Ceviz, lif açısından zengin bir besin olduğundan kabızlık gibi şikayetleri önler ve metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını kolaylaştırır.

Öte yandan ceviz suyu, bağırsakları harekete geçirerek gaz birikimini önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN