Canan Karatay ekmeksiz doymayanlara bunu önerdi! Günde sadece 4 adet yemek hem yağları yakıyor hem tok tutuyor

Canan Karatay ekmeksiz doymayanlara bunu önerdi! Günde sadece 4 adet yemek hem yağları yakıyor hem tok tutuyor

Canan Karatay'dan ekmeksiz doyamayanlara öneri! Günde sadece 4 adet yemek bile karnınızı tok tutacak! Üstelik yağlarınızdan da kurtulacaksınız! İşte Karatay'ın önerdiği mucizevi gıda...

Türkiye'nin ünlü beslenme uzmanlarından Prof. Dr. Canan Karatay, yıllar önce yaptığı bir öneriyle dikkat çekti. Ekmek yerine bu gıdayı tüketin. Bu önerisi bilim insanları tarafından da doğrulandı. Sağlık açısından birçok faydası var.

TOK TUTMA ÖZELLİĞİ BULUNAN GIDA: CEVİZ

1200x675.webp

Canan Karatay'ın üstüne basa basa önerdiği cevizin en önemli özelliklerinden biri, son derece doyurucu olmasıdır. Gün boyunca tok tutma özelliği ile bilinen ceviz, sadece günde 4 adet tüketilmesiyle dahi doyurucu bir etki sağlıyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle kilo vermek isteyenler, vücuttaki yağları azaltmak isteyenler, kalp hastaları, tansiyon sorunu yaşayanlar ve felç hastaları için ekmek tüketmeyi bırakmayı öneriyor. Bunun yerine ceviz tüketmenin sağlık açısından daha iyi bir alternatif olduğunu vurguluyor.

CEVİZİN FAYDALARI NELER?

16828406-1200x675.webp

Cevizin sağlık açısından sunduğu birçok avantaj bulunuyor. İşte cevizin sağlığımıza olan faydaları:

  1. Kalp sağlığına faydalıdır: Ceviz, içerdiği omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını korumaya yardımcı olur ve kan basıncını düşürerek kalp krizi ve inme riskini azaltır.

  2. Beyin fonksiyonlarını destekler: Ceviz, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar içerir, bu da beyin fonksiyonlarını destekler ve belleği güçlendirir. Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların riskini azaltabilir.

  3. Kanser riskini azaltır: Ceviz, içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltabilir, özellikle prostat kanseri riskini azalttığı gözlemlenmiştir.

  4. Sindirim sistemine faydalıdır: Ceviz, lif bakımından zengin bir gıda maddesi olduğu için sindirim sistemi sağlığına faydalıdır ve kabızlık ile sindirim problemlerini önler.

  5. Kilo kontrolüne yardımcı olur: Ceviz, içerdiği protein ve lif sayesinde tokluk hissi verir ve açlık krizlerini önler, böylece kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN