Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! 1 gece suda bekletip için: Öyle bir faydası var ki...

Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! 1 gece suda bekletip için: Öyle bir faydası var ki...

Hem yemeklerde hem de tatlılarda sıklıkla tükettiğimiz cevizin insan sağlığına faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İçeriğindeki vitamin ve yağlarla oldukça besleyici olan ceviz, insan vücudunun ihtiyacı olan günlük enerjinin yüde 70'ini karşılar. Peki ceviz nasıl tüketilmeli? Prof. Dr. Canan Karatay kendisinin de sıklıkla tükettiği karşımı paylaştı. 1 gece suda bekletip için ve tüm hastalıklardan korunun. Öyle bir faydası var ki duyanlar bir daha bırakamıyor. İşte cevizin faydaları...

İçeriğinde bolca Omega-3 yağı asidi bulunduran cevizi hem yemeklerde hem de tatlılarda sıklıkla kullanırız. Peki cevizin faydalarını biliyor muyuz? Prof. Dr. Canan Karatay üstüne basa basa uyardı. 1 gece suda bekletip ve için. Öyle bir faydası var ki bir daha hasta dahi olmayacaksınız. Peki cevizin faydaları neler? Cevizi suda bekletip içersek ne olur? İşte Canan Kartay'ın ceviz tüketimi için önerdiği tarif ve faydaları...

CANAN KARATAY ÜSTÜNE BASA BASA UYARDI

Beyaz ekmek tüketimine sıklıkla karşı çıkan Prof. Dr. Canan Karatay, bunun yerine ceviz tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Ceviz içeriğindeki vitamin ve yağlar ile insan vücudunu baştan aşağı besler. Aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olan ceviz, ani gelen açlık krizleri de önlenmiş olur.

UZMANLAR TARAFINDAN ONAYLANDI

Bilim dünyası ise Canan Hoca'nın tezini doğruladı. Yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar cevizin faydalarını tek tek sıraladı. Cevizi düzenli olarak tükettiğimiz zaman bağışlık sistemini güçlendiriyor, cilde parlaklık veriyor ve kırışıklık oluşumunu engelliyor. Kandaki melatonin seviyesini yükselterek uyku düzenine katkı sağlıyor. İçeriğindeki melatonin ve polifenol bileşikleri sayesinde yüksek oranda antioksidan etkisi bulunuyor.

jhjhhjhj.jpg

1 GECE SUDA BEKLETİP İÇİN! ÖYLE BİR FAYDASI VAR Kİ...

Cevizin 1 gece öncesinden suda bekletilip ve o suyun tüketilmesi gerektiğini belirten Canan Karatay, faydalarını tek tek sıraladı. Aynı zamanda Canan Hoca, gün içerisinde tüketilen ceviz ve zeytinin vücudun günlük ihtiyacı olan vitaminleri yeteri kadar karşıladığını vurguladı. İşte Canan Karatay'a göre cevizin saymakla bitmeyen faydaları;

  • İçerdiği omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan ceviz, beyin sağlığı için birebir fayda sağlar. Yağ asitleri sayesinde beynin bilgi toplama bölümü güçlenerek konsantrasyon artar. Uzmanlar cevizin bütün faydalarından yararlanmak için sabah aç karna tüketilmesi gerektiğini vurgularlar. Böylece ceviz sinir hücrelerinde daha fazla ve hızlı emilim sağlar.
  • Yüksek lif sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Mide asidini kontrol eder. Reflü ve ülser hastalıklarının şiddetini azaltır. Ayrıca bağırsak florasını düzenleyerek yemeklerin sindirilmesini sağlar. Kabızlık sorununu giderir.

fhghhg.jpg

  • Omega-3 yağ asitleri aynı zamanda güçlü antioksidanlar barındırır bu sayede vücudu temizlemede etkilidir. Hücreler böylece yenilenerek mutasyona uğramayarak kanser hastalıklarını önler.
  • Lif sadece sindirime fayda sağlamaz aynı zamanda uzun süreli tokluk hissi verdiğinden kilo vermede etkili bir besindir. Ancak kavrulmuş ceviz vücutta yağ oranını artırır.
  • Melatonin maddesi içeren ceviz uyku problemlerine de iyi gelir. Akşam yatmadan bir saat önce bir avuç ceviz yiyerek uykusuzluk giderilmiş olur.
  • Vitamin bakımından zengin olan ceviz kemik ve dişleri güçlendirir. Bunun yanı sıra cilt ve saç sağlığı içinde oldukça etkilidir. Saç köklerini güçlendiren ceviz dökülme ve yıpranmayı önler. Cilt dermis tabakasını yenileyerek sivilce ve akne oluşumunu engeller. Yaşlanmayı geciktirir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN