Çocuklara bayramda şeker yerine bunu verin! Canan Karatay'ın 'sağlıklı bayram ikramı' gündem oldu

Bayramların vazgeçilmezi şeker ve çikolata tüketiminde dikkatli olunması uyarısında bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kapıya gelen çocuklara şeker ikram edilmemesi gerektiğini söyledi. Ünlü kalp ve iç hastalıkları uzmanı, şeker yerine ikram edilmesi gereken besini de açıkladı. İşte, Canan Karatay'ın bayramda yenmesi gereken besinler önerisi...

Prof. Dr. Canan Karatay, Haber Global TV'de yayınlanan 'Poster' adlı programın bayram özel bölümüne konuk oldu.

Karatay, "Şeker en tatlı zehirdir. Çocuklara şeker yerine ayran verebilirsiniz" dedi.

"Marketlerde pakete girmiş hiçbir şeyi almayın" diyen Karatay, "Süzme peynir olmaz, tam yağlı olacak. Yoğurdu da evde kendiniz mayalayacaksınız. Ötekilerin hepsi ilaçlı" diye konuştu.

canan-karatay-bayramda-beslenme.jpg
Canan Karatay

"KURTLU ELMA YİYİN"

Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay, bayramda sağlıklı beslenme hakkında şunları söyledi:

Vücudumuzun şeker ihtiyacı yoktur efendim. Kırmızı kan hücreleri var, onların çekirdeği yoktur. Bir tek kırmızı kan hücrelerinin şekere ihtiyacı vardır. Onlar çekirdeği olmadığı için enerji üretemez ama diğer bütün hücrelerimiz çekirdeği olduğu için enerji üretir.

Kırmızı kan hücrelerinin enerji ihtiyacı bir kesme şeker kadardır. Bir kutuda 22 adet çay şekeri var. Hastalıkların sebebi temel olarak bu. İnflamasyon yapar, insülin yükseldiği için ve hastalıkların sebebi de budur.

Meyve tabii ki tüketin ama kurtlu elma tüketin. Kurtlar bizden akıllıdır. İçinde tarım zehri olan hiçbir şeyi kurtlar yemez. Eciş bücüş elmalar tüketebilirsiniz.

Probiyotik tablet olmaz kardeşim. Paranızı gidip onlara harcamayın.

bayram-sofrasinda-neler-olmali.jpg

"EKMEK GERÇEK BİR BESİN DEĞİL"

(Spor salonları, gym'ler) Hava kapalı ortam. Temizlenen ortamlar tehlikeli, çok fazla çamaşır suyu kullanılıyor ve havaya karışıyor. Onu içinize alıyorsunuz çok tehlikeli.

Denizde yüzmek önemli. Çamaşır suyunda, ev içinde de fıttırık hanımların kullandıkları deterjanlar, ahşap cilası ne aklınıza geliyorsa, bunları yaptığınız sürece sağlıklı değilsiniz.

İngiliz karbonatı koyabilirsiniz çamaşır makinesine, bulaşık makinesine de sirke koyulabilir. Sirkeli su değil, yalnızca sirke. Endüstri bunu unutturdu. Sirke virüsleri öldürür. Sirke koronayı öldürür, mikropları öldürür, parazitleri öldürür, bitleri öldürür.

Uzun ömür önemli değil, yaşamanın sağlıklı olması önemli.

Ekmek gerçek bir besin değildir. Gluten insan vücudu için tehlikelidir. Buğdayda bulunan 23 bin türlü gluten var.

Pilav pişmiş tencerede biz kuzu haşlasın o size dokunur. Biz buna çapraz bulaşma diyoruz. Gluten yapışır kalır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN