Faydasını öğrenen sabahları kütür kütür yiyecek! Herkes portakalda çok diye biliyor, asıl C vitamini o besinde çıktı

Faydasını öğrenen sabahları kütür kütür yiyecek! Herkes portakalda çok diye biliyor, asıl C vitamini o besinde çıktı

Sağlıklı bir bünyeye sahip olmak için sağlıklı beslenmek olmazsa olmaz bir faktördür. Bu kapsamda bazı yiyecekler insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Hele ki bu yiyeceğin faydasını duyanlar sabah akşam yiyor. Meğer asıl C vitamini bu yiyecekteymiş…

Sağlıklı bir yaşam için her öğünde neler tükettiğimizde dikkat etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda vücudumuzun ihtiyacı olduğu vitamin ve mineralleri yediğimiz besinlerden alırken özellikle de bu yiyecekte bulunan bileşenler faydaları ile duyanları şaşırtıyor. Faydalarını öğrenince asla sofralarımızdan eksik etmeyeceksiniz…

YÜKSEK BESİN DEĞERİ İLE HER DERDE DEVA

Medyatava haber sitesinde yer alan bilgiye göre, vücudumuz için tüketebileceğimiz birçok doğal şifa kaynağı mevcutken bunlardan biri de biberdir. Biberin pek çok çeşidi vardır. Lakin özellikle kahvaltıda tüketilen yeşil biber sağlık için oldukça faydalıdır içerisinde bulunan A, P, K, E, B1 ve B2 vitaminlerinin yanı sıra birçok mineral ile beraber vücut için adeta şifa deposu desek yeridir.

yeni-proje-1-004.jpg

Türk mutfağında da özel bir yere sahip olan biber, farklı formlarda tüketilirken bazen yemeklerimizde bazen çorbalarımızda bazen salatalarınızda bazen mezelerimizde bazen de kızartma şekliyle sofralarımızda yer alır. Bunların yanı sıra kahvaltıda çiğ şekilde tüketilen yeşil biber vücuda ayrı bir katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda kahvaltıda 2 tane yeşil biber yemenin faydalarına bakalım…

yeni-proje-2-003.jpg

KAHVALTIDA TÜKETİLDİĞİ ZAMAN ŞİFA DEPOSUNA DÖNÜYOR

Yeşil biberin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller vücut için önemlidir. Tüm bunların yanı sıra yeşil biberde bulunan yüksek miktardaki C d vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken hastalara karşı vücudu korur.

yeni-proje-3-001.jpg

Hafızayı güçlendirmek için de tüketilen yeşil biber, içerisinde “lutein” bulundurur. Bu madde göz ve kalp sağlığını korurken sağlıklı kalması için destek sağlar.

Bağırsak sağlığını korurken içerisinde bulunan güçlü liflerden dolayı metabolizmayı daha sağlıklı çalıştırır. Dolayısıyla sindirim sisteminin işleyişini kuvvetlendirerek kabızlığa iyi gelir. Öte yandan enerji seviyesini artıran özelliği ile insanları uzun süre tok tutabilir. Bu sayede kilo vermeye de yardımcı olur.

yeni-proje-003.jpg

SAÇ VE CİLT SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

İçerisinde bol miktarda A vitamini bulunduran yeşil biber hem cilde hem de saç sağlığına iyi gelir. Bu sayede cilt daha canlı görünürken saçlar da parlak ve canlı bir görünüme ulaşır. Bunun yanı sıra yine yeşil biberin içerisinde doğada nadir bulunan P vitamini vardır. Bu vitamin ise cildin yaşlanma sürecini azaltır. Ayrıca söz konusu bu vitamin sayesinde damarları güçlendirir ve kalp hastalıkları riskini en aza indirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN