Felaket Çin’den Avrupa’ya sıçradı! Gizemli salgında kırmızı alarm: Geçmeyen öksürük ilk belirtilerinden

Felaket Çin’den Avrupa’ya sıçradı! Gizemli salgında kırmızı alarm: Geçmeyen öksürük ilk belirtilerinden

Son birkaç haftadır dünya gündemine oturan ve hızlı bir şekilde yayılan gizemli virüs, Çin’in ardından Avrupa’ya da sıçradı. Çin’de hastanelerin dolup taşmasına neden olan gizemli virüsün ilk belirtileri de ortaya çıktı. İşte, öksürükle başlayan o belirtiler…

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovit-19 salgını sonrasında dünyanın korktuğu şey gerçek oluyor. Çin’de başlayan ve hızla yayılan gizemli virüs şimdi de Avrupa’da kendini gösterdi…

Çin’de haftalardır süren ve hızlı bir şekilde yayılan virüsten dolayı hastaneler dolup taştı. Öyle ki ülkede solunum hastalıkları resmen patlama yaşıyor.

HİNDİSTAN’DA ALARM VERİLDİ

Çin’de başlayan gizemli virüse karşı Hindistan da alarma geçti. Kovit-19’dan çok kötü etkilenen ülke gizemli yeni virüse karşı harekete geçerek şimdiden tedbir almaya başladı.

cindeki-gizemli-virus.jpg

AVRUPA’YA DA SIÇRADI!

Şu ana kadar sadece Çin’de görülen virüste korkulan oldu ve Avrupa’ya da sıçradı. Danimarka ile Hollanda’da yetkililerin yaptığı açıklamalarda virüsün Avrupa’ya ulaştığı ve hızlı bir şekilde yayıldığı söylendi.

EN ÇOK O YAŞ GRUBUNDA GÖRÜLÜYOR

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda en çok dikkat çeken kısım ise, virüsün genellikle 5-14 yaş aralığındaki çocukları etkiliyor olması oldu. Statens Serum Enstitüsü’ndeki kıdemli araştırmacılar Hanne-Dorthe Emborg, 5 haftada vakalarda 3 kat artış yaşanarak 168’den 541’e çıktığını söyleyerek, "Geçtiğimiz beş haftada yeni vakaların sayısı arttı önemli ölçüde ve artık normalden çok daha fazla vaka görüyoruz ve ülke genelinde yaygın bir enfeksiyon var." Dedi.

cinde-gizemli-virus-1.jpg

3 ANA BELİRTİSİ

Hastalığın üç belirtisi ise şöyle açıklandı:

Boğaz ağrısı

Yorgunluk

Haftalarca hatta aylarca devam eden kalıcı öksürük

DSÖ ise yeni salgınla ilgili "Pandemiden önce karşılaştırmaları sorduk. Ve şu anda gördükleri dalgaların zirvesi 2018-2019'da gördükleri kadar yüksek değil." Açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN