Her iki kişiden birinde görülüyor! Rahatsızlık verdiği kadar ürkütücü fakat panik yapmaya gerek yok

Her iki kişiden birinde görülüyor! Rahatsızlık verdiği kadar ürkütücü fakat panik yapmaya gerek yok

Yüzünüzde hiç beklenmedik bir anda beyaz ve uzun bir kılla karşılaşırsanız endişe etmenize gerek yok. Sadece yüz değil, vücudumuzun herhangi bir yerinde de beliren tek, uzun beyaz kılla ilgili bilgi veren uzmanlar, rahatsız edici bu kılın nedeni anlattı. Peki, uzun beyaz kıl neden çıkar? Beyaz uzun kıl tehlikeli bir hastalık belirtisi mi? İşte, beyaz uzun kılın çıkma nedeni...

Vücudumuzun herhangi bölgesinde aniden beyaz kıl çıkabiliyor. Normalde saç ya da sakal gibi tüylerin beyazlaması normal karşılanır fakat bu tek başına çıkan beyaz ve uzun kıl, bazen rahatsız edebiliyor.

Medyatava'da yer alan habere göre, pek çok kişi vücudunda diğerlerinden bir hayli uzun, beyaz ya da saydam bir tüyle karşılaşıyor.

Yüzde, kolda, bacaklarda ya da karın bölgesinde günün birinde uzun beyaz ya da saydam bir tüye denk gelebilirsiniz.

Bir gecede vücudunuzda uzadığını düşündüğünüz bu beyaz kıl, aslında bir günde uzamıyor.

tek-beyaz-kil-neden-cikar.jpg

VÜCUTTA NEDEN BEYAZ KIL ÇIKAR?

İnce ve saydama yakın bir renk olduğu için bu kılı uzarken fark etmemek normal. Kimi bu tüyü keserek, kimi ise cımbızla çekerek koparıyor.

Dermatologlar, vücudun herhangi bir noktasında beliren beyaz kılın, hormanal ve genetik faktörlere bağlı çıktığını belirtiyor.

Vücudunuzda yaşanan hormanal dalgalanmalar nedeniyle çıkan bu beyaz kıldan korkmanıza gerek yok. Bu istenmeyen beyaz kılı cımbızla alabilirsiniz.

uzun-beyaz-kil-zararli-mi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN