Neden her sabah aç karna zerdeçallı su içmelisiniz?

Neden her sabah aç karna zerdeçallı su içmelisiniz?

Bu harika baharat, birçok farklı hastalığın tedavisinde çok yardımcı olabilir. Tüm bu faydalardan sorumlu ana bileşen kurkumindir. Şaşırtıcı özellikleri, yayınlanmış 7000'den fazla hakemli bilimsel makalede kanıtlanmıştır.

Bu nedenle zerdeçallı su en şifalı içeceklerden biridir. Bu suyu hazırlamak için önceden ısıtılmış suya zerdeçal tozu ilave etmek ve iyice karıştırmak yeterlidir.

Neden her sabah zerdeçallı su içmelisiniz. Bu suyu içmek çok sağlıklıdır:

ARTRİT SEMPTOMLARINI HAFİFLETİR

Kurkumin eklem ağrıları ve şişliklerinin tedavisinde nonsteroid antiinflamatuar bir ilaç olan diklofenaktan daha güçlü bir aktiviteye sahiptir.

zerdecalli.jpg

TİP 2 DİYABETİ DURDRUR

Auburn Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, zerdeçal takviyelerinin diyabeti tersine çevirme sürecinde çok yardımcı olabileceğini buldu.

ENFLAMASYONLA SAVAŞIR

Çok sayıda hastalık kronik inflamasyonun sonucudur. Bununla birlikte, bu baharatın güçlü iltihap önleyici özellikleri vardır ve iltihapla bazı iltihap önleyici ilaçlardan bile daha iyi savaşır.

zerdecal.jpg

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Düzenli zerdeçal tüketimi, safra salgısını uyardığı için sindirimi iyileştirir.

KARDİYOVASKÜLER SİSTEMİ GÜÇLENDİRİR

Zerdeçalın etken maddesi olan kurkumin, kan pıhtılarını önler.

ÖMRÜ UZATIR VE YAŞLANMAYI ÖNLER

Curcumin, serbest radikal aktiviteyi başarılı bir şekilde baskılar ve yaşlanmanın en önemli faktörlerinden ikisi olan iltihabı önler.

zerdecalli-su.jpg

KANSER ÖNLEYİCİÖZELLİKLERE SAHİPTİR

Kurkumin inanılmaz derecede güçlü bir antioksidandır, bu nedenle kararsız moleküller nedeniyle hücre hasarını önler.

KARACİĞERİ KORUR

Bu baharat aynı zamanda sağlıklı bir karaciğer için de faydalıdır. Karaciğerin toksik hasar görmesini önler ve hasarlı karaciğer hücrelerini onarır.

zerdecalli-su-001.jpg

SAĞLIKLI BİR BEYNİ DESTEKLER

Araştırmalar, demans ve Alzheimer hastalığı gibi bilişsel bozukluklar ile beyin kaynaklı nörotrofik faktör olarak bilinen belirli bir hormon türünün azalmış büyüme seviyeleri arasında güçlü bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte uzmanlar, curcumin'in bu hormonun seviyeleri üzerinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu da bulmuşlardır, bu nedenle belirli beyin hastalıklarını etkileyebilir veya yaşlanma nedeniyle beyin fonksiyonlarında düşüşler olabilir.

Zerdeçal, çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek ve sağlığı geliştirmek için kullanılabilecek en çok yönlü doğal bileşenlerden biridir. Bu nedenle, düzenli olarak kullanmaya çalışın, vücudunuz minnettar olmaktan çok daha fazlasını yapacaktır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN