Soğanı bir de böyle deneyin! Soğan sevmeyenler bile her yemeğe katacak... Evinizde rondonuz varsa mutlaka deneyin

Soğanı bir de böyle deneyin! Soğan sevmeyenler bile her yemeğe katacak... Evinizde rondonuz varsa mutlaka deneyin

Soğan içeriğindeki vitaminlerle oldukça faydalıdır. Genelde çiğ olarak tüketilen soğanı soymak için adeta gözyaşlarına boğuluyoruz. Özellikle ağızda bıraktığı koku çoğu kişiyi rahatsız ederken vereceğimiz bu bilgi size avuç avuç soğan yedirecek. Soğanı bir de böyle deneyin! Soğan sevmeyenler bile her yemeğe katacak. İki işlemle mükemmel tarifiniz hazır olacak. Her yemekte kullanabilirsiniz. İşte soğanın en çok tüketilen hali...

İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen soğanı bu şekilde tüketin. Genelde çiğ olarak tüketilen soğan ağızda koku ve istenmeyen sarılıklara neden olabiliyor. Soğanı bir de böyle deneyin! Evinizde rondonuz varsa mutlaka deneyin. Hem daha lezzetli olacak hem de daha faydalı.

SOĞANI BÖYLE DENEYİN! SOĞAN SEVMEYENLER BİLE KAŞIK KAŞIK YİYECEK

Sizler için bugün ilginç bir yöntemle karşınıza geldik. Faydaları saymakla bitmeyen soğanın bu sefer çiğ tüketmek yerine bu şekilde deneyin. İlk olarak soğanlarınızı doğrayın. Ardından robota atarak adeta kum tanesine kadar dönene kadar çevirin. Ancak bu işlemlerden önce soğanını ilk olarak kurutun. İnce kurumuş soğanlarınızı ardından randonuza atın ve kum tanesi kıvamına gelecek şekle getirin.

sogani-bir-de-boyle-deneyin-sogan-sevmeyenler-bile-her-yemege-katacak-evinizde-rondonuz-varsa-mutlaka-deneyin-2.jpg

Bu sayede soğanı her yemekte kullanabileceksiniz. Aynı zamanda koku ve gözyaşlarından kurtulacaksınız. Bu yöntemi mutlaka evinizde deneyin.

SOĞANIN FAYDALARI NELER?

Yapılan çalışmalar soğanın içerdiği kuarsetin adlı antioksidan sayesinde yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir. Özelikle kırmızı soğan, vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldıran antioksidan maddeleri, kuru ve beyaz soğana göre daha fazla bulundurmaktadır.

Ayrıca soğanın içindeki kuarsetin, alerjik reaksiyonlara yol açan histaminin bağışıklık hücrelerinde salınımını engellemesine yardımcı olur. Böylelikle soğanın astım veya alerjik problemleri olan kişilerde bağışıklığı desteklemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Soğanının içeriğindeki kükürt kan inceltici etkisi göstererek kalp kriziyle inme riskini artıran plateletlerin birikimini önler. Soğandan alınan kükürtün hipertansiyon başlangıcını geciktirme ve azaltmaya yardımcı olduğu diğer çalışmalarla tespit edilmiştir.

sogani-bir-de-boyle-deneyin-sogan-sevmeyenler-bile-her-yemege-katacak-evinizde-rondonuz-varsa-mutlaka-deneyin.jpg

SOĞAN NASIL SAKLANIR?

Toplum olarak kuru soğanı saklarken en sık yapılan hatalardan biri patates ile aynı ortamda muhafaza etmek veya depolamaktır. Çünkü patatesin yaydığı nem soğanın filizlenmesine ve çürümesine yol açar. Kuru soğanı serin ve kuru bir ortamda saklamak uzun süre taze şekilde tüketilmesini sağlar. Yarım kalan kuru soğanlar ise cam saklama kabına koyarak buzdolabında muhafaza edilebilir.

Taze soğanı ıslak olarak buzdolabına koymak yapılan diğer hatalardan biridir. Öncelikle tazeliğini kaybetmiş yapraklar varsa temizlenmeli daha sonra kağıt havluya sarılarak buzdolabında saklanmalıdır. Böylelikle taze soğanın daha uzun taze kalması sağlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN