Son zamanların trendi tereyağlı kahve! İçen bayılıyor, faydasına şaşırıyor! Canan Karatay'ın bunu öneriyor!

Son zamanların trendi tereyağlı kahve! İçen bayılıyor, faydasına şaşırıyor! Canan Karatay'ın bunu öneriyor!

Son zamanlarda özellikle sosyete kesimi arasında popüler hale gelen bir içecek var: tereyağlı kahve. İlginç bir şekilde, geçmişte Prof. Dr. Canan Karatay'ın bu önerisine dalga geçenler, şimdi bu içeceğin büyülü etkisine kapıldı! Tereyağlı kahvenin sayısız faydası bulunuyor ve bunlar hala keşfedilmeye devam ediyor. İşte tereyağlı kahvenin faydaları...

Tereyağlı kahve, bir zamanlar Prof. Dr. Canan Karatay'ın sıkça bahsettiği ilginç bir içecekti. "Kahveye tereyağı eklemek her türlü soruna çözüm" cümleleriyle bu öneriyi sunan Karatay, önceleri birçok insanın kuşkuyla baktığı bir içecekti. Ancak zaman içinde bu sıra dışı fikir ilgi görmeye başladı. Hatta bazı sosyal çevrelerde bir fincan tereyağlı kahvenin 300 liraya kadar satıldığı bile görüldü.

İlk duyulduğunda tuhaf veya mantıksız gelen düşünceler, zamanla popüler kültürün bir parçası haline gelebiliyor. İşte Canan Karatay'ın tereyağlı kahve önerisi de böyle bir örnek. Başlangıçta pek çok kişi tarafından ciddiye alınmasa da, aslında tereyağlı kahvenin bir dizi sağlık faydası bulunuyor ve günümüzde hızla popüler hale geliyor!

TEREYAĞLI KAHVENİN FAYDALARI

tertre.jpg

Araştırmalara göre, tereyağlı kahve kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Ayrıca felç, inme ve tip-2 diyabet riskini azaltabileceği düşünülüyor. Karatay'ın "her derde deva" dediği tereyağlı kahve, yağ yakımını hızlandırarak kilo verme sürecini destekleyebilir. Bunun yanı sıra iştahı bastırabilir ve tokluk hissi sağlayabilir. Beyin hücrelerini koruma potansiyeline sahip olup bilişsel fonksiyonları destekleyebilir.

TEREYAĞLI KAHVE TARİFİ

img20210322023453.jpg

Başlangıç olarak, 1 fincan suya 1 tatlı kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Ardından kahveyi ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın. Tereyağı tamamen eriyene dek karışımı bekletin. Kahve köpüklü bir hal aldığında ve hafifçe kaynamaya başladığında fincanlara dökerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN