Suya iki çay kaşığının ucuyla ekleyin! Şişkinlik ve mide yanmasına aranan o formül sonunda bulundu

Suya iki çay kaşığının ucuyla ekleyin! Şişkinlik ve mide yanmasına aranan o formül sonunda bulundu

Özellikle iftardan sonra şişkinlik ve mide yanması sorunu yaşıyorsanız çözümü oldukça basit. Suya iki çay kaşığının ucuyla ekleyin ve için. Bu iki çay midenizdeki tüm rahatsızlıkları ortadan kaldıracak.

Mide rahatsızlıkları için etkili olan birçok yöntem bulunuyor. Özellikle bu iki çay yaşadığınız mide yanması ve şişkinlik sorunları için birebir. İşte, iftardan sonra demleyebileceğiniz o çaylar…

MİDE DOSTU MELİSA ÇAYI

Mis kokusuyla bilinen melisa çayı mide rahatsızlıkları için de birebirdir. Sindirimi kolaylaştıran ve gaz sorununa iyi gelen melisa çayının mide üzerindeki etkileri oldukça fazla.

melisa-cayi.jpg

Yarım litre kaynattığınız suya 10 gram kadar kuru melisa koyarak 10 dakika bekletin. İçine tat katması için karanfil, tarçın veya zencefil de katabilirsiniz.

MİDENİZDE KELEBEKLER UÇUŞTURACAK PAPATYA ÇAYI

Pek çok hastalığa iyi gelen papatya çayı, siyah ve yeşil çayın ardından en fazla tüketilen çaydır. Yemeklerden sonra tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırdığı, hazımsızlığı ve mide yanmasını giderdiği bilinmektedir. Ayrıca papatya çayı ülser, gastrit ve mide kasılması ağrılarına da iyi geliyor.

papatya-cayi-faydalari.jpg

Papatya çayı için, 2-3 çay kaşığı kuru papatyanın üzerine ortalama yarım litre sıcak su dökerek 10 dakika bekletin. Demlenen çaya bal, limon, portakal kabuğu atarak içebilirsiniz.

Bu çaylar özellikle ramazan ayında artan mide yanması ve şişkinlik gibi sorunların çözümü için etkili olacaktır. Aşırıya kaçmadan düzenli olarak tükettiğinizde faydasını fark edeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN