Tıp bilimi gelişmeden önce bu sebzeyi ilaç niyetine tüketiyorlardı! Vücudun her sistemine faydası var

Tıp bilimi gelişmeden önce bu sebzeyi ilaç niyetine tüketiyorlardı! Vücudun her sistemine faydası var

Bugün yemeklere ve salatalarda kullanılan maydanoz, içeriğindeki vitaminlerle adeta vücudun yeniden başlatma tuşunu harekete geçiriyor. Bilim insanlarına göre, maydanoz vücuttaki tüm sistemleri çalıştıran doğal bir ilaç. Peki, maydanozun faydaları neler? Maydanoz neye iyi gelir? İşte, maydanozun sağlığa faydaları...

Salata ve makarnaların vazgeçilmezi olan maydanoz, kurutulup baharat formunda kullanılabilir. Uzmanlar maydanozun içerdiği güçlü çözeltileri sayesinde vücuttaki tüm sistemlerin çalışmasına katkı sağladığının altını çizdi.

Adeta vücudun başlama tuşu olan maydanozu sadece salata ve makarnalara değil çay formunda da tüketmelisiniz. Yüksek oranda C ve A vitaminlerini barındıran maydanoz, yüzyıllar boyunca alternatif tıpta en fazla kullanılan ilaç sayıldı.

Vücudun her bir sistemine ayrı faydası olan maydanoz, vücuda girer girmez sindirim sistemini hızlandırır. Bebeklikten ergenliğe hamilelikten menopoza kadar vücudun hormonal değişimlerinden ilk etkilenen sindirim sistemindeki lif oranını artırarak besinlerin hızla enzimlenmesini sağlar.

MAYDANOZ NEYE İYİ GELİR?

Vücutta en fazla görülen demir eksikliği kansızlığa neden olur. Maydanoz bunu anında önler. Bir tutam maydanozu limon sıkıp düzenli tükettiğinizde vücudunuzdaki demir depoları yeniden çalışır.

Gaz vücuttan atılması gereken besinlerin bıraktığı kötü havadır. Ancak bu vücutta kalınca kandan organlara kadar zarar verir. Bu yüzden çay formunda tüketilen maydanoz vücutta gaz birikmesini engeller.

Vücutta su ve iltihap birikmesinin önüne geçer. Özellikle ödem birikmesini engelleyerek vücudun dengesiz kilo almasını engeller. Yapılan araştırmalarda düzenli olarak yemeklerine maydanoz baharatı koyan kişilerin kansere yakalanma oranının sıfır olduğu tespit edildi.

maydanozun-faydalari.jpg

MAYDANOZ SUYUNUN FAYDALARI NELER?

Maydanoz suyu, maydanozun sap kısımlarının bir süre kaynatılmasıyla elde edilir. Maydanoz suyu genel olarak çay şeklinde tüketilir. Maydanoz suyu maydanozun içerisindeki bileşenlerin suya geçmesiyle faydalı bir özellik kazanabilir. Maydanoz suyu faydaları maydanozun faydaları ile benzer.

Maydanoz suyunun tüketilmesiyle vücutta biriken toksinler daha kolay atılabilir. Mide ve bağırsakları rahatlatarak sindirimi kolaylaştırıcı etkisi var. Aynı zamanda antienflamatuar etkisi sayesinde özellikle idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek taşının düşürülmesinde etkileri var.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da iyileştirici etkisi olan maydanoz suyunun astım ve nefes darlığı gibi hastalıklara karşı tüketilmesi önerilir. Diğer yandan vücudun su tuttuğu ödem durumlarında maydanoz suyu vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur.

Regl dönemi karın ağrılarının hafifletilmesinde etkileri olabilir. Ek olarak menopoz dönemindeki kadınların menopozdan kaynaklanan sıkıntıların hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Ancak kaynatılmış maydanoz suyunun faydaları için maksimum beslenme uzmanının önerdiği miktarlarda tüketilmeli. Fazla tüketildiğinde zararlı olabilir ve farklı sağlık problemlerine sebep olabilir.

MAYDANOZ LİMON KÜRÜ FAYDALARI

Maydanoz limon kürü; ortalama 10-15 kadar maydanoz dalı, 1 adet limon, 1 su bardağı su blender'dan geçirilerek edilerek bir karışım elde edilir. Genellikle kahvaltıdan 15 dk önce tüketilmesi önerilir. Günlük tüketilmesi önerilen maydanoz kürüne ortalama 10-15 gün devam edip sonra ara verilmesi önerilir.

Maydanoz küründe maydanoz ve limon karışımı ile maydanozdan maksimum verim sağlanması hedeflenir. Bu şekilde hem lifli hem de vitamin ve mineralden zengin besleyici bir karışım elde edilir.

Maydanoz kürü faydaları olarak sayılabilecek ilk özellik; zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak karaciğer detoksuna yardımcı olmasıdır.

Diğer yandan maydanoz kürü genellikle kilo vermek isteyen kişiler için önerilen bir kürdür. Maydanoz limon kürü faydaları göz önünde bulundurularak günde 1-2 porsiyon tüketilebilir. Günlük önerilen bu porsiyon miktarının üzerine çıkılmamalıdır. Bu şekilde maydanoz küründen en yüksek verim alınabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN