Uyku pozisyonunuz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor? Bilinç altınızdakileri tek tek ele veriyor...

Uyku pozisyonunuz kişiliğiniz hakkında ne söylüyor? Bilinç altınızdakileri tek tek ele veriyor...

İster inanın ister inanmayın, uyku pozisyonunuz kişiliğiniz hakkında çok şey söyleyebilir. Ortalama bir insanın hayatının üçte birini uyuyarak geçirdiği gerçeğini düşündüğünüzde bu şaşırtıcı değil.

Uyku pozisyonları söz konusu olduğunda, geceleri tercih ettiğiniz pozisyon, sizin hakkınızda tahmin edebileceğinizden çok daha fazlasını söyler. Geceleri uyumayı seçme şeklimiz, neyi rahat bulduğumuz ve bizi neyin rahatlattığıyla ilgili samimi bir sorudur. Yatış şeklimiz, bilinçsizken yaptığımız bir şeydir ve onu en içteki benliğimizin dürüst bir ifadesi haline getirir.

Örneğin, kayan yıldız pozisyonunda uyuyanlar, güvenilir ve iyi iletişimciler olma eğilimindedir. Başkalarına açıktırlar ve gardlarını kolayca düşürürler. Genelde çok cana yakın, sevimli insanlardır. Öte yandan, bebek pozisyonunda uyuyanlar, yeni insanlara gelince biraz daha çekingen ve temkinli olma eğilimindedir. Dış görünüşleri serttir ama sadece nazik, hassas ve sevimli içlerini korumak içindir.

1-003.jpg

UYUYAN, YANLARINA YASLANIR, BACAKLAR DÜZ UZATILIR VE KOLLAR ÖNÜNDEDİR

Uyuyan kişinin yan yattığı, bacakların düz uzandığı ve kolların yerinde olduğu günlük uyku pozisyonu, herhangi bir uyuyan için en popüler pozisyondur. Uyku pozisyonu sert görünse de, böyle bir tarza sahip bir uyuyan kişi sert ve soğuk kanlı bir kişidir.

Bu insanlar tipik olarak sosyal ve rahat insanlardır. Her türden insanla sohbet ederler, ancak A listesindeki bir kalabalıkla koşmayı tercih edebilirler. Ayrıca kendilerine çok güveniyorlar, bu da bazen yabancılara biraz daha saf görünmelerine neden olabilir.

2-001.jpg

ÖZLEM DUYAN HAYALPEREST UYKU POZİSYONU

Özlem duyan hayalperest uyku pozisyonu. Uyuyan yan yatarak uyur ama bu sefer kolları öne doğru uzatılır. Araştırmalar, bu pozisyonu seçen kişilerin tipik olarak davetkar ve açık olduğunu göstermiştir. Yine de yeni arkadaşlar ve tanıdıklardan şüphelenebilirler. Bir işe karar verme konusunda yavaş ve temkinlidirler, ancak bir kez kafalarına yattıktan sonra o yola koyulurlar. İyi ve güvenilir arkadaşlar.

3-002.jpg

UYKULU ASKER POZİSYONUNDA UYUYANLAR

Uykulu asker uyku pozisyonunda uyuyan bir kişi, kolları düz bir şekilde yanlarında olacak şekilde sırt üstü yatar. Güçlü, sessiz ve büyük yaygarayı sevmeyen odaklanmış insanlardır. Yapıyı severler ve kendilerini çok ciddiye alırlar. Bu aynı zamanda kendileri ve çevrelerindeki diğer kişiler için yüksek beklentilere sahip olabilecekleri anlamına gelir. Bu aynı zamanda horlamaya neden olabilecek bir uyku pozisyonudur.

Uykulu asker pozisyonu (sırt üstü uyumak), iyi bir yatağın işini yapmasına yardımcı olur. Özellikle çok yastık kullanmıyorsanız, sırtınızın ve boynunuzun uygun hizada olmasını sağladığı için en iyi pozisyonlardan biridir.

4-001.jpg

KAYAN YILDIZ POZİSYONUNDA UYUMAK

Kayan yıldız uyku pozisyonu, sayılara göre en az popüler olan uyku tarzıdır. Gerçekten eşsiz. Bacaklarını uzatmış sırt üstü yatarlar, kolları başlarının ötesine uzanmış, karada bir denizyıldızı gibi görünürler. Bu şekilde uyuyan insanlar alışılmadık bir tarza sahip olabilir, ancak çok sadık arkadaşlardır ve ilişkileri büyük bir öncelik haline getirir. Destekleyici olmayı severler, arkadaşlarının sorunları için bir ses tahtası görevi görürler ve yardım etmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu çok mantıklı, çünkü kayan yıldız onları sürekli kucaklamak için kollarını uzatıyormuş gibi gösteriyor.

5.jpg

PARAŞÜTÇÜ UYKU POZİSYONU

Bir paraşütçü, kollarını bir yastığın arkasına sarmış, başları bir yana, mideleri üzerinde uyur. Bu şekilde uyuyanlar açık, eğlenceli kişiliklere sahiptir. Genellikle istedikleri şeyle ilgili noktaya gelirler, ancak bazen bu küstahça olur. Özgür ruhlu görünebilirler, ancak paraşütçü uyuyanlar gizlice endişeli olabilirler ve bir durumun kontrolünü arzulayabilirler. Risk alma eğilimindedirler. Bu uyku pozisyonu genellikle maceracı bir ruha sahip olmaya tekabül eder ve risk alan ve eğlenmeyi seven biriyle uyumludur.

6.jpg

BEBEK VE YA CENİN UYKU POZİSYONU

Bebek veya cenin uyku pozisyonu, bir kişinin bacakları altlarında kıvrılmış olarak yan yattığı yerdir. Bu, en popüler uyku pozisyonudur. Tüm uyuyanların yüzde 41'i bu uyku pozisyonunu kullanıyor. Mantıklı - çünkü hepimiz bunu anne karnında bir kez yaptık. Uyurken bebek pozisyonunu kullanırsanız, içinde utangaç ve hassas bir yapıyı gizleyen sert bir dış görünüme sahip olabilirsiniz.

Bebek pozisyonu, çevredeki en yaygın uyku pozisyonlarından biridir. Uzun bir günün ardından kıvrılmayı kim sevmez ki? Evet, bebek olarak ilk günlerinizi hatırlatan son derece rahatlatıcı bir pozisyon, ancak rahat bir şekilde uyumaktan daha fazlası.

7.jpg

ÇİFTLER UYKU POZİSYONU

Sarılmak, ikinizin de paylaştığı güçlü bir yakınlık işaretidir ve bazı çiftler gece boyunca kucaklaşırlar. Bununla birlikte, gerçekten kendine güvenen bir çift biraz rahatlayabilir ve birbirlerine biraz yer verebilir. Biraz kucaklaşmak ve sonra kendi köşelerinize kıvrılmak, çiftliğinize güvenmekten başka bir şey ifade etmeyebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN