Cildinizde Bu Lekeler Varsa Endişelenmelisiniz! Bu Belirtiler Varsa Hemen Bir Doktora Koşun

Cildinizde Bu Lekeler Varsa Endişelenmelisiniz! Bu Belirtiler Varsa Hemen Bir Doktora Koşun

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız cilt kanserini erken fark etmek oldukça hayati önem taşıyor. Peki cilt kanserinin belirtileri nelerdir? Cilt kanserini vücudumuzun hangi noktalarına bakarak anlayabiliriz? İşte bütün detaylar haberimizde...

Cilt kanseri en yaygın kanser türlerinden biridir, ancak aynı zamanda etkili bir şekilde tedavi edilebilen bir kanser türüdür. Ancak semptomları erken bir aşamada keşfetmek önemlidir. Cildinizi şüpheli noktalar veya benler için aylık olarak kontrol ederek birçok sorunu önleyebilirsiniz. Küçük bir not: Kendinizi baştan aşağı kontrol ettiğinizden emin olun. Bu yüzden, bu 9 yere bakmayı unutmayın.

11835671-728xauto.webp

1. AYAK PARMAKLARINIZIN ARASINA

Hiç ayak parmaklarınızın arasına güneş kremi sürdünüz mü? Bu bölgeler yaz aylarında düzenli olarak güneşten korunmaz ve bu nedenle cilt kanserine karşı hassastır. Cilt kanseri veya melanomu gösterebileceğinden ayak parmaklarınız arasında pembe ve pul pul lekeler olup olmadığını kontrol edin. Bir fotoğraf çekin ve birkaç hafta sonra hala orada olup olmadığını kontrol edin.

cilt-kanseri-1280x720.jpg

2. KULAKLARINIZA

Kulaklarınızda düz olmayan yüzeyler, köşeler ve çatlaklar var. Sadece kulak memelerinizi değil, tüm kulağınızı da inceleyin. Garip çarpmalar veya kanama var mı? O zaman buna dikkat et. Bu düzensizlikler düzelmezse lütfen doktorunuzla iletişime geçin.

cemiplimab-skuamoz-yassi-hucreli-cilt-kanseri-immunoterapi-56234-730-480.jpg

3. GÖZLERİNİZE

Göz çevrenizde büyüme veya şişlik var mı? Kabarık göz kapakları veya kırmızı gözler? Kirpikleriniz aniden dökülmeye mi başladı? Bunların hepsi cilt kanseri belirtileri olabilir. Her ay bu belirtiler için gözlerinizi kontrol edin. Belirtiler devam ederse, doktorunuzu ziyaret etmeniz akıllıca olacaktır.

cilk-kanseri-sozcu-16-9-1546843278.jpg

4. ÖZEL BÖLGELERİNİZE

Özel bölgeler de melanomaya duyarlıdır. Özellikle bir solaryumu ziyaret etmekten hoşlanıyorsanız. Bu durumda, ultraviyole radyasyon altında çıplak olma ihtimaliniz yüksektir, bu nedenle oradaki şeyleri garip lekeler veya ciltte genel bir renk değişikliği için düzenli olarak kontrol etmek akıllıca olacaktır.

basliksiz-6-001.jpg

5. ELLERİNİZE

Ellerinizi her gün kullanıp görüyor olsanız da ayda bir kez ellerinize iyi bakmanız tavsiye edilir. Ojenizi çıkarın (varsa) ve tırnaklarınızda koyu lekeler olup olmadığını kontrol edin. Tırnaklarınızın yanındaki garip ve olağandışı yaralar da bir melanomu gösterebilir.

skin-cancer-signs.jpg

6. GÖĞÜSLERİNİZİN ALTINDA

Sıklıkla unutulan yerlerden biri de göğüs altıdır. Benler veya pembe ve mor renkli noktalar burada bulunabilir. Bir ayna tutarak bu noktaları kontrol edebilirsiniz. Bunu aklınızda bulundurun ve herhangi bir şüpheli nokta görürseniz doktorunuzu ziyaret edin.

basliksiz-7.jpg

7. KAFATASINIZ

Kendi kafatasınızı kontrol etmek zordur, bu durumda eşinize, aile üyenize, kuaförünüze veya arkadaşınıza sorun. Başınızın üstünde cilt kanserine işaret edebilecek şüpheli benler veya noktalar olabilir.

246202113727172.jpg

8. AYAK TABANLARINIZ

Her gün bakmadığınız başka bir yer: ayak tabanlarınız. Yaygın olmasa da ayağınızın tabanında bir melanom olabilir. Renk değiştiren, kanayan veya kaşınan bir şişlik veya garip bir leke cilt kanserine işaret ediyor olabilir.

basliksiz-8-001.jpg

9. AĞZINIZIN İÇİNİ KONTROL EDİN

Ayda bir kez uzanın ve ağzınızı açın. Bir ayna tutun ve damağınızı, dilinizi ve yanaklarınızın içini kontrol edin. Çarpıcı, karanlık noktalar görüyor musunuz; veya üç hafta sonra hala iyileşmeyen ülserler var mı? Eğer öyleyse, bu cilt kanserini gösterebilir. Özellikle düzenli olarak sigara yakan kişilerde buna meyilli olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN