Ankara'da 'indirimli yolcu' krizi akıl almaz boyutta: Engelli bireyi 'şimdiye kadar bindiğine say' diyerek aşağı indirdi

Ankara'da özel halk otobüsü şoförü otobüse binmek isteyen engelli bireyi "Şimdiye kadar bindiğine say. Sen bir de sağlam olsaydın, ne yapardın bize" sözleriyle otobüsten indirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi şoföre cezai işlem uygulayarak aracını parka çekti.

Ankara'da 'indirimli yolcu' tartışması günler geçtikçe büyüyerek akıl almaz boyutlara ulaştı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği; şehit yakınları, gaziler, emniyet ve basın mensupları hariç ücretsiz ve indirimli bilet kullanan yolcuları, ayın ilk 4 günü hariç taşımama kararı aldı.

Çimşit-Bağlıca-Koru metro istasyonu hattında sefer yapan özel halk otobüsünün şoförü, durakta bekleyen yolcular ile engelli bir vatandaşı araca almadı.

Şoför, otobüse binmek isteyen engelli bireye, "İn aşağıya, şimdiye kadar bindiğine say. Sen bir de sağlam olsaydın, ne yapardın bize" dedi. O anlar, cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şoföre ceza uygulandı ve otobüsü parka çekildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Süreci titizlikle takip ediyoruz. Bugünkü habere konu olan halk otobüsü parka çekildi ve cezai işlem uygulandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kanunları uygulamaya ve otobüsleri denetlemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN