İzmir'de metroya binecekler dikkat! Bugünden itibaren eylem başlıyor: Metro çalışanları artık böyle giyinecek

İzmir'de metroya binecekler dikkat! Bugünden itibaren eylem başlıyor: Metro çalışanları artık böyle giyinecek

Milyonlarca İzmirli yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. İzmir'de metro kullananlar bu detaya dikkat edin. Metro çalışanları artık farklı giyinecek. Bir eylem kapsamında yapılan bu hareket bugünden itibaren başlıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

İzmir Metro AŞ çalışanı sendika üyelerine baskı uygulandığı ve hak edişlerinin eksik ödendiğini gerekçesiyle bugünden itibaren metro çalışanları sakal bırakma ve sivil kıyafet giyme eylemi başlatacak. Söz konusu bu eyleme ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, Toplu İş Sözleşmesi'nde haklarını almak için greve çıktıklarını bildirdi.

yeni-proje-3-002.jpg

İŞTEN ATMA TEHDİDİ VE MOBİNG İDDİASI

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Hamdullah Giral, İzmir Metro AŞ'nin genel müdürlük binası önünde metro çalışanlarına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. İşveren ile son yapılan Toplu İş Sözleşmesi'nde haklarını almak için harekete geçtiklerini ve bu kapsamda greve çıktıklarını ifade eden Giral, kendilerine mobing uygulandığını, işten atma tehdidinin söz konusu olduğunu iddia etti. Giral, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Sendika olarak 'işçilerin sesine kulak verin, huzursuz etmeyin ve görmezden gelmeyin' dedik. Siz ne yaptınız? İletişim yollarını tamamen kapatıp baskıya ve tehditlere devam ederek çalışanları değersizleştirdiniz. 'Alnımızın teri hak edişlerimizi ödeyin' dedik. 'Hakkınız değil' dediniz, eksik ödediniz. Sahada iş barışı bozuldu, adalet bozuldu. En ufak bir hatamızda bile işten atılırız korkusuyla çalışmak istemiyoruz."

yeni-proje-4-002.jpg

BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan metro çalışanlarına sahip çıkmasını istediklerini dile getiren Giral, "Sesimizi duyurana kadar yarın sabahtan itibaren sivil kıyafetle birlikte sakal eylemine başlıyoruz. Eğer sesimize kulak veren olmazsa eylemlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN