18 yıl sonra Beşiktaş'a imza atan Rıza Çalımbay canlı yayında siyah-beyazlı yönetimi hedef aldı! 'Keşke daha önce...'

18 yıl sonra Beşiktaş'a imza atan Rıza Çalımbay canlı yayında siyah-beyazlı yönetimi hedef aldı! 'Keşke daha önce...'

Burak Yılmaz ile yaşanan ayrılık sonrasında 18 yıl aradan sonra Beşiktaş'ın başına geçen Rıza Çalımbay, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak canlı yayında siyah-beyazlı yönetimi eleştirdi.

Şenol Güneş ile yaşanan ayrılık sonrasında tecrübeli teknik adamın yardımcısı Burak Yılmaz ile yola devam etme kararı alan Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde iç sahada alınan Bodø/Glimt yenilgisi sonrasında Burak Yılmaz ile yollarını ayırdı.

Son olarak geçtiğimiz sezon Sivasspor'da görev alarak özellikle Avrupa'da başarılı sonuçlara imza atan Rıza Çalımbay ile çalışma kararı alan siyah-beyazlı ekip, tecrübeli teknik adam resmi sözleşme imzaladı.

18 yıl aradan sonra Beşiktaş'ın başına geçen Süper Lig tarihinin en tecrübeli teknik adamı Rıza Çalımbay, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken siyah-beyazlı yönetimi de hedef aldı.

"BENİ KEŞKE DAHA ÖNCE ÇAĞIRSALARDI"

Başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimine eleştirilerde bulunan tecrübeli teknik adam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Beni keşke daha önce çağırsalardı. O zaman daha farklı olabilirdi. Zaman kaybı olmazdı. Sivasspor'da Konferans Ligi'nde gruptan çıktık, güzel işler yaptık. Bu gruptan da çıkabilirdik. Hep 'keşke' diyoruz ama giden gitti. Önümüze bakmamız gerekiyor. Başka çaremiz yok. Transfer yapma şansımız yok şu anda. Arkadaşlarımızla çok iyi bir şekilde kaynaşıp iyi şekilde başlamamız gerekiyor.

Karşımdaki oyuncunun ne duymak istediğini çok iyi biliyorum. Biz de öyle şeyler yaşadık. Bir anda modunuz düşüyor. Daha zayıf takımlara puan kaybedebiliyorsunuz. Lider oyuncuların ortaya çıkıp takımı koruması gerekiyor. Teknik direktör, liderlik vasfı olmazsa krizi çözme imkanı sıfırdır. Dün futbolcuları karşımda gördüğümde hepsinde bir kırgınlık, mental yorgunluk, karamsarlık vardı. Ben de kendilerine birkaç şey söyledim. 'Bundan sonra başka türlü yapacağız.' dedim. Bunları düzelteceğiz, düzeltmek için de zaman lazım. Bu kadroyla çok şey yapılır. Arkadaşlar kendilerinde olanı versinler yeter. Ekstra bir şey istemiyoruz. Çok iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Birbirleriyle iç içe olamamışlar, onu düzeltiriz. Oyuncuların da istemesi gerekiyor bunu. Kafayı sahaya vermeleri lazım. İlk işimiz Başakşehir maçını çok iyi şekilde bitirmemiz lazım."

Daha önce 2005 yılında Beşiktaş'ta görev alan Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı ekibin başında 31 maçta görev alırken söz konusu karşılaşmalarda 18 galibiyet 8 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Başarılı teknik adam Beşiktaş'ta çalıştığı dönem boyunca 2,00 puan ortalaması tutturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN