Fırtına’da golcüler sessiz

Fırtına’da golcüler sessiz

Dünya Kupası arasına zirvenin uzağında giren Trabzonspor’da gol yollarındaki problem dikkat çekiyor. Teknik direktör Abdullah Avcı ve kurmayları kamp süresince forvetlerle yakından ilgilenirken ileri uçtaki isimlerin performanslarını artıracak taktiklere odaklandı

Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor bu sezon aynı performansı gösteremiyor. İnişli çıkışlı performansıyla isteneni veremeyen Fırtına’da camia ve taraftar da oynanan futboldan memnun kalmadı. Süper Lig’de oynanan 14 haftanın 13’ünde 6 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Trabzonspor topladığı 23 puanla 7.sırada bulunuyor. Defansta iyi bir iş çıkaramayan Bordo-Mavililer hücum yollarında da etkili bir performans gösteremiyor.

Süper Lig’de geride kalan 14 haftada 19 gol atabilen Fırtına 16 gol yedi. Lig lideri Fenerbahçe’nin averaj olarak çok gerisinde kalan Trabzonspor’da forvetlerin performansı umut vadetmiyor. Sezon başında transfer edilen geçen sezonun gol kralı Umut Bozok ve Valencia’dan transfer edilen yıldız forvet Maxi Gomez performans olarak beklenenin çok altında kaldı. Özellikle Maxi Gomez’den çok şey bekleyen Fırtına tecrübeli golcünün performansı sonrasında hayal kırıklığına uğradı. Bordo-Mavili formayla 10 maça çıkan Uruguaylı forvet sadece 2 gol atarken 3’te asist yapabildi. Geçen sezon Süper Lig’de Kasımpaşa formasıyla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Umut Bozok’sa geçen sezonu performansını arıyor.

Yaz transfer döneminde takıma katılan Umut Bozok Trabzonspor formasıyla sadece 5 maçta ilk 11’de çıkabilirken 3 gol attı. Trabzonspor’un attığı gollerin çoğunluğu orta saha oyuncusu Tasos Bakasetas’tan geldi. Teknik direktör Abdullah Avcı bir forvet transferi isterken elde bulunan golcülerle de yakından ilgilendi. Kamp boyunca Gomez ve Umut’la görüşen Avcı oyuncularına motivasyon verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN