Rubiales'in istifa etmemesine tepki yağdı: İspanya Kadın Milli Futbol Takımı maçlara çıkmayacak

Rubiales'in istifa etmemesine tepki yağdı: İspanya Kadın Milli Futbol Takımı maçlara çıkmayacak

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı oyuncuları, Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales’in FIFA Kadınlar Dünya Kupası kutlamalarında futbolcu Jenni Hermoso’yu taciz etmesi nedeniyle maçlara çıkmama kararı aldı. Hermoso da 81 futbolcuyla beraber bildiriye imza atarken, kutlamadaki olayın kendi rızası dahilinde yaşanmadığını vurguladı.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales’in, FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçı sonrasındaki uygunsuz davranışlarıyla patlak veren skandalın ardından görevinden istifa edeceği iddia edilmişti. Rubiales’in, istifa etmeyeceğini belirterek futbolcu Jenni Hermoso’nun rızası dışında bir şey yapmadığını iddia etmesi üzerine, İspanya Kadın Milli Futbol Takımı’ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

81 FUTBOLCU İMZALADI

Rubiales tarafından tacize uğrayan Jenni Hermoso’ya desteklerini sunarak kadınların onurunu ihlal eden davranışları kararlı ve güçlü bir şekilde kınadıklarını duyuran İspanya Kadın Milli Futbol Takımı, Hermoso dahil toplam 81 futbolcunun bildiri imzalayarak, dünya şampiyonu olan futbolcuların bu tür eylemlerin cezasız kalmaması için yetkililerden güçlü yanıtlar beklediklerini belirtti. Mevcut yöneticilerin devam etmesi halinde bildiriye imza atan futbolculardan hiçbirinin milli takımdan gelen çağrılara cevap vermeyecekleri ifade edildi.

1-008.jpgJenni Hermoso (Ortada)

HERMOSO: RIZAM YOKTU

Futbolcu Jenni Hermoso ise bugün yaptığı açıklamada net bir şekilde öpücük olayının kendi rızası dışında yaşandığını belirterek kullanmadığı sözlerin uydurulmasına tahammül edemediğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN