Wimbledon’da şampiyon Alcaraz

Wimbledon’da şampiyon Alcaraz

İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, Wimbledon'ın tek erkekler finalinde Novak Djokovic'i 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu zaferle Alcaraz, tarihin en genç üçüncü Wimbledon şampiyonu oldu.

İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz, sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın tek erkekler finalinde Sırp rakibi Novak Djokovic'i 3-2 yenerek şampiyon oldu. Alcaraz, tarihin en genç üçüncü Wimbledon şampiyonu olarak kaydedildi. Bu zaferle birlikte Djokovic, tarihi rekorları egale etme şansını kaçırdı.

Erkeklerin 2 numaralı seribaşı Djokovic, 8. zaferine ulaşabilseydi Roger Federer'in elinde tuttuğu Wimbledon'da en fazla şampiyonluk yaşayan erkek tenisçi rekoruna ortak olacaktı.

36 yaşındaki Djokovic ayrıca 24 şampiyonlukla "tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi" unvanının sahibi Margaret Court'u da yakalayacaktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN