Tur kapısını aralayan Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan tarihi başarı: Kanarya'nın tarihine geçti

Tur kapısını aralayan Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan tarihi başarı: Kanarya'nın tarihine geçti

Transfer sezonunun en hareketli takımlarından biri olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında evinde ağırladığı Moldova ekibi Zimbru'yu 5-0 mağlup etti. Kanarya'nın teknik adamı İsmail Kartal, bu galibiyetle Fenerbahçe'nin tarihine geçti.

2013-2014 sezonundan bu yana Süper Lig'de şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe, sezonun ilk resmi karşılaşmasından zaferle ayrıldı. Kanarya'nın tecrübeli teknik adamı İsmail Kartal, sarı-lacivertli ekibin tarihine geçti.

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında sahasında Moldova ekibi Zimbru'yu 5-0 ile geçerek tur kapısını araladı.

Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli teknik adamı İsmail Kartal, Avrupa'nın üç numaralı kupası UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe'nin ilk zaferine imza atan teknik adam olarak Fenerbahçe'nin tarihine geçti.

Tur kapısını aralayan sarı-lacivertli ekip ayrıca bu skorla Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini tekrarladı. Kanarya'nın daha önceki farklı galibiyetleri şu şekildeydi:

MTK (Ağustos 2008) 5-0

B36 Torshavn (Ağustos 2006) 5-0

Turan Tovuz (Ağustos 1994)

Fenerbahçe’nin yeni transferleri Edin Dzeko, Dusan Tadic, Alexander Djiku, Ryan Kent ve Sebastian Szymanski, ilk kez bir resmi maçta Ülker Stadı’nda taraftarla buluştu. Kaleci Altay Bayındır da, geçtiğimiz sezon 10 Nisan 2023’de deplasmandaki VavaCars Fatih Karagümrük maçında geçirdiği sakatlıktan sonra ilk kez 11’de yerini aldı.Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN