Taşeron soracak merkez cevaplayacak

Taşeron soracak merkez cevaplayacak

Hak-İş Konfederasyonu, kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinde, işçilerin aklına takılan soruları cevaplandırmak amacıyla çağrı merkezi kurdu. Başkan Arslan, “Çağrı merkezine yoğun bir ilgi var” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL

Taşeron işçilere kadro hakkı getiren Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) ardından işçilerin başvurusu 2 Ocak itibariyle başladı. Başvurular 11 Ocak’a kadar sürecek. Başvuru sonrasında süreç, “tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı”, “ilana itirazlar”, “itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı”, “sınavın gerçekleştirilmesi”, “sınav kuruluna itiraz”, “itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı” şeklinde devam edecek. Hak sahipleri 2 Nisan geçmeden topluca işçi kadrolarına geçirilecek. Hak-İş Konfederasyonunca, kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçişi için akıllara takılan soruları cevaplamak için çağrı merkezi kuruldu. Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, çağrı merkezinin Genel Başkan Mahmut Arslan’ın talimatıyla kurulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Çağrı merkezinde hukukçulardan oluşan uzman ekibimiz, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen düzenlemelerle ilgili işçilerin sorularını yanıtlayıp, olası bilgi kirliliğine engel olmaya çalışıyor. Uygulama kapsamında hukukçularımız, hafta içi 08.30-24.00 saatleri arasında 0 312 417 80 02 ve 0 312 418 48 72 numaralı telefonlardan çalışanların sorularını yanıtlayarak doğru bilgileri paylaşıyor.” Hak-İş Genel Başkanı Arslan’ın konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: “Çağrı merkezine yoğun bir ilgi var. Devletin kamu hizmetlerini artık kamu çalışanlarıyla yapacağını bildirmesi küresel kapitalizme karşı büyük bir meydan okumadır. Biz bu çalışmayı büyük bir reform olarak görüyoruz. Büyük fotoğrafı kaçırmamak gerekiyor. Büyük fotoğrafın içerisinde bazı eksiklikler var. Bizim arzu ettiğimiz şey KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin de bu kadrolara sahip olmasıdır. Bütün taşeronların sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz.”

YAZILI SINAVA  50 PUAN BARAJI

Taşeron işçilerin kadroya geçebilmesi için yapılacak sınavın detayları belli oldu. Başvuru yaptıktan sonra ilanlarda ismi bulunan taşeron işçileri 3 Mart ila 22 Mart tarihleri arasında sınava alınacak. Sınav yalnızca yazılı, yalnızca sözlü, yalnızca uygulamalı şekilde yapılabileceği gibi yazılı ve sözlü, sözlü ve uygulamalı şekillerde de yapılabilecek. Uygulanacak sınav yöntemi bakanlıklarda bakan, diğer idarelerde ilgili idarenin üst yöneticisi tarafından belirlenecek. Sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilmesi de mümkün olacak. Sınav soruları işçilerin iş alanlarından seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. 50 puanın altında kalan işçilere kadro verilmeyecek. Aynı şekilde sözlü veya uygulamalı sınavları geçemeyenler de kadroya alınmayacak. Sınavın yazılı ve sözlü şeklinde yapılması halinde, işçinin yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması gerekecek. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN