Bu Ayarı iPhone'da Etkinleştirmeyenler İçin Kötü Haber! Dikkat Edin Bütün Bilgileriniz Çalınabilir

Bu Ayarı iPhone'da Etkinleştirmeyenler İçin Kötü Haber! Dikkat Edin Bütün Bilgileriniz Çalınabilir

Telefon artık insanların büyük çoğunluğunun yaşamı için vazgeçilmez bir nesne haline geldi. Yani bugün cep telefonunuzla sevdiklerinizi arayabilir mesaj gönderebilir ve sosyal medya aracılığıyla her zaman bağlantıda kalırsınız. Sadece bunlar değil, sürekli cebinizde olan akıllı telefonunuz ile ödeme yapabilir, internetin sonsuz potansiyelini kullanabilir ve herhangi bir bilgiyi birkaç dakika içerisinde ve her yerden bulmanızı sağlar.

Telefonun bu devasa potansiyeli bazı olumsuz yönlerle dengeleniyor. Aslında bu durum bir tür cep telefonu bağımlılığı olabilir. Bu fenomen, özellikle akıllı telefondan güçlükle ayrılabilen gençlere çok sık rastlanıyor. İnternet ve akıllı telefonlar insanların sosyal hayatını daha hareketli hale getirmenin yanı sıra sıra dışı bazen sorumluluklarımızdan geri kalabiliyoruz. Bu teknolojik alet hem olumlu hem de olumsuz olarak hayatımızda yer alıyor.

haberici2-003.jpg

BU AYARI İPHONE'LARDA ETKİNLEŞTİRMEYENLER İÇİN KÖTÜ HABER!

Bir kişi, video veya fotoğrafı ile, bir gün içinde ün kazanabilir. Aynı zamanda, paylaşılan içerikler, insanlar ve görüntüler bir kez internet alemine düştüyse, onları yaratan ve yayanların tamamen kontrolü dışına çıkmıştır. Bu durum, kişilerin mahremiyeti ile ilgili çok büyük sorunlara yol açabilir.

Son olarak, özellikle ciddi bir sorun haline gelen, akıllı telefonun çoğu zaman birçok kişinin yaşamının özetini içermesidir. Aslında içeride özel fotoğraflar, çalışma belgeleri, önemli kişiler, banka kimlik bilgileri ve çok daha fazlasını bulabiliriz. Telefonun kaybolması bazı durumlarda talihsiz kişi için büyük bir sorun olabilir. Her şeyden önce, bazı dolandırıcılar içeriğini çalmak için akıllı telefonu zimmetine geçirebilir.

haberici.jpg

BU AYARI MUTLAKA ETKİNLEŞTİRİN!

Buna bağlı iPhone'larda bu ayarları etkinleştirmeyenlere kötü haber diyebiliriz, çünkü kaybolduğunda veya çalındığında bizi gerçekten beladan kurtarabilir. İlk olarak önemli olan şey, henüz erişim kodunu girmediğimizde kontrol panelini kilitlemektir. Aslında, iPhone kilitli olsa bile kontrol paneli normalde kullanılabilir. Bu, üçüncü tarafların telefonu uçak moduna geçirmesine izin verebilir. Kontrol paneline erişimi engellemek için Ayarlar, Face ID ve koda gidin ve kontrol merkezi, cüzdan ve USB aksesuarlarını devre dışı bırakın. Bu şekilde iPhone kilitlendiğinde çok daha güvenli olacaktır.

Aslında, akıllı telefona korsan aksesuarları bağlama olasılığını, çevrimdışı duruma getirme veya ödeme yapma olasılığını ortadan kaldıracağız. İkinci işlem, yine Ayarlar'dan en üstteki ismimize tıklayın. Buradan 'Bul' seçeneğine tıklıyoruz ve ardından iPhone'umu Bul, 'Bul Ağı' ve 'Son Konumu Gönder'i etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu sayede iPhone'u kapalı olsa bile nerede olduğunu bulabilmem bizim için oldukça mümkün olacaktır. Buna ek olarak, en son indirmeden önce otomatik olarak son konumunu bizlere gönderecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN