iPhone 14'ün Fiyatları Ortaya Çıktı! İşte Çok Şaşıracağınız iPhone 14 Fiyatları ve Özellikleri

iPhone 14'ün Fiyatları Ortaya Çıktı! İşte Çok Şaşıracağınız iPhone 14 Fiyatları ve Özellikleri

2022 iPhone 14 modellerinin piyasaya sürülmeye hazır olmasına daha birkaç ay var, ancak bu cihazlar için yapılan çalışmalarda çok önemli güncellemeler olduğu için, iPhone 13 modellerin yanı sıra ilk önce onlar hakkında söylentiler duyuyoruz.

2022'de iPhone boyutları değişiyor ve Apple, müşteriler arasında popüler olmadığı ortaya çıktığı için 5.4 inç iPhone mini'yi kaldırıyor. İPhone mini satışlarının cansız olduğunu gördükten sonra Apple, amiral gemisi cihazları için daha büyük iPhone boyutlarına odaklanmayı planlıyor buna bağlı 6.1 inç iPhone 14, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Max ve 6,7 inç iPhone 14 Pro Max gibi boyutları görmeyi bekliyoruz.

haber1.jpg

İPHONE 14 TASARIM

2017'den beri Face ID'li iPhone'ların ön tarafında yüz tarama için gerekli tüm donanımları barındıran bir çentik vardı, ancak iPhone 14'ün piyasaya sürülmesiyle bu durum değişecek. 2022 iPhone 14 Pro modellerinin çentiği ortadan kaldırması bekleniyor. yeni bir tasarım lehine. Söylentiler şu anda biraz karışık, ancak görünüşe göre Apple, kamera için dairesel bir delik delme ile bazı Face ID bileşenlerini barındırmak için hap şeklinde bir kesim ile eşleştirilmiş bir kombinasyonla gelecek. Bu özellik ne yazık ki Pro modelleriyle sınırlı kalacak ve standart iPhone 14 modellerinde standart bir çentik bulunmaya devam edecek.

Arka kamera, Apple'ın kamera çarpmasının ortadan kaldırılmasına izin veren daha kalın bir gövde sunan yeni bir tasarımı da görebilir. Eğer bu işe yaramazsa, lensler, flaş ve LiDAR tarayıcı arka camla aynı hizada olabilir, ancak bunun olabileceğine dair yalnızca bir söylenti duyduk.

haberici2.jpg

İPHONE 14 KAMERA

Yeni iPhone'lardan bazıları titanyum çerçeveye sahip olabilir ve yeniden tasarlanmış hoparlör ve mikrofon ızgaraları da bir olasılık. Apple, daha hızlı çiplerin ve 5G bağlantısının etkisini en aza indirmek için iPhone'u daha serin tutacak yeni bir termal sistemi de kullanabilir.

Yeni iPhone'lar her zaman kamera iyileştirmeleri içerir ve iPhone 14 de bir istisna değildir. Ultra Geniş kamerada iyileştirmeler olacak ve Apple'ın çok daha fazla optik yakınlaştırmaya izin veren bir "periskop" yakınlaştırma lensi tanıtma olasılığı var, ancak bunun 2022'de mi yoksa 2023'te mi geleceği henüz belli değil. Pro iPhone modeller ayrıca 48 megapiksel kameralar ve 8K video kayıt yetenekleri alabilir.

haberici3.jpg

İPHONE 14 FİYATLARI

Apple’ın bir kaç ay sonra tanıtmasını beklediğimiz iPhone 14 modellerinin Türkiye fiyatlarına ait ilk bilgiler geldi. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntılar ile iPhone 14'ün tasarımı ve özellikleri hakkında çok fazla bilgi sahibi olmuştuk. İPhone X ile tanıştığımız Face ID'nin ihtiyaç duyduğu gerekli sensörleri içerisinde barındıran çentiğin artık iPhone 14 ile beraber ortadan kalkacağı öne sürüldü.

Buna bağlı popüler analist LeaksApplePro, Twitter hesabı üzerinden iPhone 14 modellerinin fiyatları ile ilgili elde ettiği duyumları açıkladı. Kendisine sızan bilgilere göre iPhone 14'ün fiyatları şöyle olacak;

iPhone 14 için fiyat 799$ (tahmini Türkiye fiyatı 23,045 TL)
iPhone 14 Max için fiyat 899$ (tahmini Türkiye fiyatı 25,929 TL)
iPhone 14 Pro için fiyat 1099$ (tahmini Türkiye fiyatı 31,697 TL)
iPhone 14 Pro Max için fiyat 1.199$ (tahmini Türkiye fiyatı 34,581 TL)

Söylentiler, iPhone 14 modellerinin iPhone 13 serisinde tanıtılan A15 yongasını kullanmaya devam edeceğini, iPhone 14 Pro modellerinin ise güncellenmiş bir A16 yongasını alacağını gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN