Telefonunuz Yavaş Çalışıyor ve Sinir Krizine Neden Oluyorsa Uçak Gibi Hızlandırmak İçin Bunları Yapın!

Telefonunuz Yavaş Çalışıyor ve Sinir Krizine Neden Oluyorsa Uçak Gibi Hızlandırmak İçin Bunları Yapın!

Eğer akıllı telefonunuz yavaş çalışıyorsa kolayca hızlandırabilirsiniz. Bunu yapmak için bu adımları uygulamanız yeterli olacak. Daha sonra telefonunuz çok daha hızlanacak ve kullanımı artık sizin için can sıkıcı olmayacak.

Telefonu hızlandırmak adına yapmanız gereken çok sayıda işlem vardır. İlk olarak Android telefonları hızlandırmak için basit bir yöntem olan yeniden başlatma işlemidir. Telefonunuzu kapatıp yeniden açtığınızda hızlanmasını kolayca sağlayabilirsiniz. Siz de çok sayıda insanlar gibi akıllı telefonunuzu her daim açık tutuyor musunuz?

Telefon belleğinizde yavaş yavaş kapatma işlemi gerçekleştirdiğiniz uygulamalardan dolayı küçük bellek bitleri birikir. Aynı zihnimizin uyuyamayacağımız derecede aklımızda tutmanız gereken çok sayıda düşünce ile dolu olması gibi telefonlarda ağır ağır geçici dosyalar ile dolabilir. Bu yeniden başlatma işlemini uyguladıktan sonra bellek tamamen boşaltılır ve telefonunuz çok daha hızlı çalışır. Telefonu kapatıp açmak yöntemi işinize yaramaz ise hızlandırmak için başka yöntemler yönelmemiz gerekiyor.

AKILLI TELEFON NEDEN YAVAŞ ÇALIŞIYOR?

Zaman geçtikçe akıllı telefonların yavaşlamasının birden fazla nedeni bulunuyor. Telefonun depolama alanı tükenmiş olabilir, Android sürümünün güncellemesi gelmiş olabilir, telefona çok sayıda uygulama indirilmiş olabilir ve bunlar her daim arka planda aktif olarak çalıştığı gibi kaynakları tüketir.

Telefona yüklemiş olduğunu yeni uygulamalar çok daha hızlı ve yeni model akıllı telefonlara göre tasarlanmış olabilir ve bu sebeple de eski bir telefonu oldukça zorlayabilir. Aynı zamanda bazen en son nesil telefonlar için tasarlanmış olan işletim sistemi güncellemeleri eski sistemlerde daha yavaş çalışıyor.

haberici-003.jpg

AKILLI TELEFONUN ANA EKRANINDA TEMİZLİK YAPIN

Akıllı telefonunuzun ana ekranındaki hava durumu verileri haber, eposta, sosyal akış, takvim gibi çok sayıda fazla widget aktif olarak çalışıyorsa bu durum telefonunuzun oldukça yavaşlamasını sebep olabilir. Telefonunuzun ana ekranını açtığınızda telefon her defasında bütün bu uygulamaları yüklemek zorun kalır ve bu durum telefonu yoran büyük bir iştir. Widget sayısını en aza indirerek telefonunuzun istediğiniz işleri daha rahat bir şekilde yapmasını sağlayabilirsiniz.

UYGULAMALARI KALDIRIN

Zamanla akıllı telefonlarda çok sayıda yazılım birikmiş olur. Kullanışlı ve hoşunuza gittiğini düşündüğünüz bir uygulama görüp telefona indirilir fakat bir kere bile kullanılmaz. Telefonunuza bulunan böyle uygulamalar oldukça yer kaplar ve siz bu uygulamaları hiç kullanmasanız bile arka planda bazı işlemler yapmaya devam ederler.

Bu uygulamalar telefonu oldukça yavaşlatır. Bu sebepten dolayı uygulamalarınıza kısa bir göz atarsanız telefona yüklenen uygulamaların sayısını azaltarak hızını yüksek seviyede artırabilirsiniz. Bu işlemler uygulandıktan sonra telefonunuzun hızının artmasına yardımcı olabilir ve akıllı telefonunuzu daha uzun süre hızlı ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN