WhatsApp ve Telegram tarih olacak! Google yeni uygulamayı başlatıyor, Apple kabul ederse ikisini de piyasadan silebilir

WhatsApp ve Telegram tarih olacak! Google yeni uygulamayı başlatıyor, Apple kabul ederse ikisini de piyasadan silebilir

Google, Apple'ı RCS mesajlaşma sistemini benimsemeye ikna etme girişimine devam ediyor. Google tarafından yoğun bir şekilde tanıtılan RCS, (Rich Communication Services) mevcut SMS mesajlaşma standardının yerini almak üzere tasarlanmış bir mesajlaşma sistemidir.

Google RCS mesajlaşma sistemi, daha yüksek çözünürlüklü fotoğraflar, videolar, sesli mesajlar ve daha büyük dosya boyutları için destek sağlıyor, ayrıca gelişmiş şifreleme, platformlar arası emoji reaksiyonları ve farklı cihazlarda daha güvenilir grup sohbetleri eklemenize yardımcı oluyor.

Google, RCS ile platformlar arası uçtan uca şifreli mesajlaşmanın mümkün olacağına dikkat çekiyor. Gerçek zamanlı yazma göstergeleri, okundu bilgileri, daha yüksek kaliteli fotoğraflar, videolar ve grup sohbetleri üzerinde daha fazla kontrol gibi özellikler hem iPhone'larda hem de Android telefonlarda standart olacaktı.

2-013.jpg

APPLE KARŞI ÇIKIYOR

Google, Apple'ı bir yılı aşkın bir süredir RCS'yi benimsemesi için zorluyor, ancak şu ana kadar Apple yönetimi, bu teklifi reddetti. Bununla birlikte Google, Apple'a yönelik bir ikna kampanyası bile başlattı. "#GetTheMessage" olarak adlandırılan bu kampanyada Apple'a sürekli olarak göndermeler yapıldı ve bunlara bir yenisini daha ekledi. Google bu defa, RCS protokolünün tüm kaynak kodlarını Las Vegas'ın orta yerinde yayınladı. Bir dijital reklam panosu üzerinde akıp giden kodlar, Apple için yeni bir çağrıydı.

1-013.jpg

TÜM MARKALAR UYGULADI

Apple dışındaki tüm markalar olmak üzere büyük mobil operatörler ve üreticiler RCS desteğini uyguladı. Ancak Apple tek dayanak olmaya devam ediyor ve şirket şimdiye kadar Google'ın RCS'yi benimsemeye zorlama girişimlerini kabul etmedi.

Apple'ın RCS'yi desteklemeyi düşünüp düşünmediği veya böyle bir desteğin ne zaman uygulanabileceği hakkında bir açıklama yok. Ancak Eylül ayında yapılan bir röportajda Apple CEO'su Tim Cook, "Kullanıcılarımızın bu hizmeti istediğini sanmıyorum" dedi.

Google, RCS'yi tanıtan Apple karşıtı reklamlar da yayınladı, fakat şimdiye kadar hiçbir şey Apple'ın dikkatini çekmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN