Twitter'da 140 karakter sınırı esnetiliyor mu?

Twitter'da 140 karakter sınırı esnetiliyor mu?

Twitter, platformun en karakteristik özelliği olan 140 karakter sınırını esnetiyor. 19 Eylül'den itibaren artık tweet yazarken linkler, videolar ve fotoğraflar 140 karakterden düşülmeyecek.

Twitter, kullanıcılarına tweet yazarken daha fazla hareket alanı vermek için 140 karakter sınırını esnetmeye hazırlanıyor. Amerikalı teknoloji sitesi The Verge, şirketin ilk olarak Mayıs ayında duyurduğu kararın 19 Eylül'den itibaren hayata geçeceğini yazdı. Bu değişiklikle birlikte artık tweet yazarken kullanılan fotoğraflar, linkler, videolar, GIF'ler 140 karakter sınırından düşülmeyecek.

El cezire'nin haberine göre The Verge, haberini şirkete yakın iki kaynağa dayandırdı. Twitter sözcüsü ise değişikliğin hayata geçeceği tarihin 19 Eylül olduğu yönündeki bilgiyi ne yalanladı ne de doğruladı.

92 KARAKTER KALIYORDU

2006'da kurulan Twitter'ın 140 karakter sınırı, düşünce ve fikirleri bir kısa mesaja sığdırmak fikrinden doğdu. Mevcut durumda platformda fotoğraflar 24, linkler ise 23 karakter kaplıyor. Fotoğraf ve link içeren bir tweet atılmak istendiğinde geriye metin için sadece 92 karakter kalıyor. Twitter, daha önce platform üzerinden gönderilen özel mesajlarda 140 karakter sınırını kaldırmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN