Trump’ın ezikler ve yolsuzlarla savaşı

Tam da Trump, Epstein rezaletini unutturuyorken Melania Trump, hakkındaki iddialara durduk yere neden şimdi cevap vererek tekrar hatırlattı?

Trumpçı Fox News'in anlatımına bakarsanız...

Trump'tan ve ekibinden habersiz yapmış, önden bilmiyorlamış, hiçbirine söylememiş, o iğrençliklerle ilişkilendirilmekten bunaldığı için karalanmaya daha fazla dayanamamış, spontane patlamış, plansızmış...

Şuna inanmanızı istiyorlar: Yani Fırst Lady, Beyaz Saray'da basının karşısına geçecek, hem Epstein'le ilişkisini yalanlarken Trump'ın kurtulmaya çalıştığı sapkınlık skandalını dünyanın gündemine geri getirecek hem de Kongre'yi mağdurlar için kamuya açık duruşmalar düzenlemeye çağıracak ve tüm bunları Trump'tan habersiz yapacak...

Külahınıza anlatsınlar.

Sahici, inandırıcı görünsün diye tasarlanmış bir mizansene benziyor. Durduk yere de hiç değil.

Trump'ın kuyruğu Mossad'a kaptırdığı, Netanyahu'nun boynuna Epstein tasması takıp ona şantajla her istediğini yaptırdığı, İran'la İsrail'in savaşına ABD'yi bu yüzden soktuğu, iplerinin Netanyahu'nun elinde olduğu eleştirileri kendi tabanında yayılmasa... Melania Trump'ı sahneye sürmeye gerek görürler miydi?

Fanatik destekçileri bile Amerika'yı Yeniden Büyük Yapma vaadiyle kandırıldıklarını, Başkan'ın Önce Amerika politikasından Önce İsrail'e saptığını, oyuna getirildiklerini ve kendilerine yararı olmayan haksız bir savaşa sürüklendiklerini söylemeye başlamıştı.

O homurtular isyana dönüşünce Trump, iki koldan bastırmaya soyundu.

Bir yandan Epstein'le bağlantısını unutturmak için ve şantaj altında İran'a saldırdığını çürütmeye yöneldiği anlaşılıyor. Bizzat üstüne gider gibi yaparak korkacak, çekinecek bir şeylerinin olmadığını gösteriyor hesapta.

Bu suçlamaları boşa düşürmek için eşini öne sürerken kendisi de boş durmuyor, tabanındaki isyanın başını çekenleri doğrudan hedef aldı.

Trumpçı olup İran savaşına tepkisi giderek büyüyen Tucker Carlson, Megyn Kelly, Candace Owens ve Alex Jones gibi gazeteci ve fenomenlere ismen girişiyor.

YA TRUMPÇISIN YA PANİKANLAR PARTİSİ

Sanki yüz vermediği için onu eleştirmeye başlamışlar, yanlışlarını eleştirdikleri ve sorguladıkları için araları açılmamış. Ne zaman isterse onları kendi tarafına çekebilirmiş ama aradıklarında geri dönemiyormuş, ülke meseleleriyle çok meşgulmüş, birkaç denemede ulaşamayınca da çirkinleşiyorlarmış.

Zaten kendisiyle ters düşenlerin hepsi, ucuz menfaat peşindeki ezik ve aptallarmış. Menfaatlerinden olunca düşman kesiliyor, şahsına saldırıyorlarmış.

Böyle karalamalarla eleştirenleri, sorgulayanları şeytanlaştırarak etkilerini kıracak aklı sıra. MAGA'cıların kafasına nüfuz edip karıştırmalarını engelleyecek, eleştiri ve sorgulamalarını değersizleştirecek sanıyor.

Trump'ın Amerika'yı büyüteceğine küçük düşürdüğünü, güçlendireceğine zayıflattığını söyleyen eski destekçileriyle başı dertte. Onlara karşı kullanmak için uydurduğu bir kavram size de tanıdık gelecek: Panicans.

Americans ve Republicans ile panic kelimelerinin bileşiminden türetmiş. En çok da partisi Cumhuriyetçileri, destekçisi MAGA'cıları kastediyor. Ağzını açana bir Panican olmayın, diyor. İçimizdeki ezikler, telâşe müdürleri anlamında.

Trump'a göre Panikanlar, yeni bir partiymiş. Ezikler, güçsüzler, korkaklar ve menfaatine düşkün gevşeklerin partisi.

"Siz Amerika'sınız, büyük düşünün; o eski Amerika artık yok, hemen paniklemeyin" demeye getiriyor.

Yine de kendi tabiriyle panikleyenleri yerli, milli MAGA'cılıktan aforoz ediyor. Onların gerçek MAGA'cı olmadığını, aslında MAGA'ya sızmış düşman ve hainler, fitneci ve münafıklar olduğunu yayarak.

PAPA'YA SÖVEN BARİ HRİSTİYAN OLSA

Ezik, dediği muhafazakâr gazeteci Tucker Carlson'a çok kızıyor Trump.

Nasıl ezikse Carlson, Trump'ın İran uygarlığını yok etme tehditlerine ve "Allah'a hamdolsun" diyerek Müslümanların kutsalıyla küstahça alay etmesine sert çıkan iki kişiden biri. Hristiyan değerleriyle de insanlıkla da bağdaştırmadığı için. Diğeri de Papa.

İslam medeniyeti üzerine Haçlı seferine çıktıkları, taş üstünde taş bırakmayacakları hezeyanlarına Papa'nın da isyan etmesine köpürüyorlar. Vatikan büyükelçisini Pentagon'a çağırıp "tarafınızı seçin" ültimatomu vermişler.

Papa için tam bir 'dinime söven bari Hristiyan olsa' durumu...

Dünya Trump'ı nasıl biliyor, Trump karşıtlarını neyle suçluyor?

Fransız Le Point dergisi, Trump’ı “Büyük soygun” başlığıyla kapağına taşıdı. ABD Başkanlığını, şahsi servetini büyütmek için ticari araca dönüştürdü diye.

Dünya bunu konuşuyor. O ise yardımcısı Vance'i 'yolsuzluk çarı' ilan ederek, kazandıkları eyaletleri soyup soğana çeviren Demokratlara karşı yolsuzlukla mücadele görevine koşturuyor. O kadar büyükmüş ki soygun, önlediklerinde bütçe açıklarını kapatacakmış.

Ünlü dolandırıcı Sülün Osman'ın, alın teriyle kazanma dersi vermesinden farkı var mı?

Ne yapıyorsa karşıtını onunla suçlamak, içeriden ses çıkaranları da panican gibi etiketlerle yaftalayarak bastırmak, Trumpgillerin ortak taktiği.

Macaristan'ın Orban'ı da aynı familyadan. Yarın sandığa gidiyorlar, Orban için kader seçimi.

Tabii ki Trump, yardımcısı Vance'i desteğe gönderdi. Vance de Macaristan seçimlerine AB müdahale ediyor, dedi. Macarları, AB ülkesinde AB'ye karşı Orban'a oy vermeye çağırdı. Kendisi, tâ Washington'dan kalkıp Budapeşte'ye seçimlere karışmamak için mi gelmişti?

Al birini, vur ötekine.

YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.