11’e 11 hayal oldu!

Galatasaray seçim atmosferine girdi... Yönetim kendi içinde bölündü... Takım içinde, yönetimin yaptığı indirimi kabul etmeyen futbolcuların pasif direnişi başladı, sırtı ağrıdığı için son iki antrenmana çıkmayan Feghouli kadro dışı kaldı. 

Erzurum deplasmanına bu sıkıntılarla gelen Galatasaray, etkili bir 45 dakika oynadı. Maçın hemen başında Falcao ve Emre Kılınç’la gole çok yaklaştı. Bu baskı, Belhanda ile başlayan, Falcao’nun topuk pasıyla Emre’ye aktarılan atakta golü getirdi. Gol sonrası Sarı-Kırmızılıların rakip kaledeki baskısı azaldı. Oyunu kendi yarı alanında kabul eden Erzurumspor, ilk yarının son dakikalarında Galatasaray kalesinde görülmeye başladı ve bu ataklardan biri Marcao’nun sebep olduğu penaltı ile skora eşitliği getirdi.

Maçın ikinci devresinde de Galatasaray baskısı vardı ancak kanatlardaki Babel ve Ömer Bayram’ın etkisizliği Falcao’yu yanlızlığa mahkum etti. İki bek Omar ve Saracchi’nin ileri çıkışları kanatlardaki bu etkisizliği bir nebze olsun kırar gibi oldu ama Falcao’nun istediği topları almasına bir çare olamadı. Kolombiyalı’ya o istediği topu 63. dakikada Babel etti. Falcao, Babel’in maç boyunca yaptığı tek olumlu hareket olan bu güzel ortası, göğsüyle önüne indirip öyle güzel vurdu ki, şimdiden haftanın golü olmasını garantiledi!

Fatih Terim, golün hemen ardından oyuna müdahale edip Babel- Arda değişikliği ile kanatları hareketlendirmek istedi ancak kırmızı kart alışkanlığı yine devreye girdi. Maçın en istekli oyuncularından biri olan Falcao gereksiz yere gördüğü ikinci sarı kartla oyundışı kaldı. 11’e 10 kalmanın ağır faturasını Alanyaspor maçında ödeyen Galatasaray için son 15 dakika yine kabusa dönüşebilirdi. Erzurum deplasmanında fatura çıkmamasının tek sebebi Erzurumspor’un Alanyaspor kadar iyi bir takım olmaması ve Sarı- Kırmızılılar üzerinde baskı oluşturamamasıydı.

Sonuç olarak Galatasaray zor bir dönemde, deplasmandan 3 puan alarak haftalardır ters giden akışı geri döndürmeyi başardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum