Adam gibi oynayın... da... Nasıl olacak?

Önündeki rakiplerin Beşiktaş ve Başakşehir yenilmiş, ardındaki Fenerbahçe puan kaybetmiş. Dört yıldızın geldiği sezon gibi. Allah ‘Yürü ya kulum’ diyor. Yürü... Koşmadan da olur, sadece yürü. Önünde kupaya uzanan çiçek bahçeleri ile bezeli bir yol açılmış. Ama Galatasaray kötürüm olmuş gibi. İlerlemiyor.

Aslında sezon başından bu yana herkes görüyor ki bu Galatasaray tek kişilik takım. Sneijder’le bir şey yapabiliyor. Sneijder olmadığında sıradanın da sıradanı bir takıma dönüşüyor. Dün de öyle oldu. Üstüne üstlük bir de Selçuk olmayınca takım ne yaptığını bilmez bir yığına evriliverdi. Tüm defolar da ortaya çıktı.

Riekerink sahaya ilginç bir 11 çıkarmıştı. İki sağ bek Sabri ve Linnes sahadaydı, biri soldaydı. İleride Podolski, onun arkasında 3 sürat motoru Yasin, Bruma, Rodrigues vardı. Kağıt üzerinde mahşerin dört atlısı. Ama ufak bir sorun vardı, bu ‘atları’ kim koşturacaktı? Ne Sneijder ne Selçuk vardı. Orta sahadaki ön liberolar Tolga ve De Jong kesiciydi, hücuma katkıları sınırlı kaldı.

Rakibin stoperlerinden iki gol yiyen, havadan da kolay aşılan bir savunma da olunca Galatasaray’da takke düştü kel göründü. Seyircinin ilk yarının uzatmalarında ‘Adam gibi oynayın, sabrımızı taşırmayın’ tezahüratı takıma kızgınlığının işaretiydi. Ama mesele bireysel değildi ki, daha çok sistemseldi.

Riekerink’in Yasin-Rodrigues yerine Eren-Sinan değişikliği çaresizliğini mi, sorunun ne olduğunu çözemediğini mi işaret ediyor açıkçası anlamadım. Ama anladığım şu, Riekerink’in günleri sayılı, Beşiktaş derbisini ya görür ya görmez. Galatasaray bu acemi şoföre daha fazla tahammül etmez.

Tabii burada Sergen Yalçın’a bir parantez açmak gerekiyor. 4-1’lik görkemli Fenerbahçe zaferi sonrası TT Arena’da Galatasaray’ı yenmek büyük işti. Galatasaray’a topu verirsen kupadaki Akhisar’a dönersin. Kayseri tehlikeli alanda rakibe neredeyse top göstermedi. Yalçın akıllı bir taktikle Advocaat’tan sonra Riekerink’i de taca attı. Buz gibi havada stada gelen taraftarın futbolculardan, Riekerink’e, ondan yönetime uzanan tepkisi çok da haksız değildi. Bu takıma son bir şans vermişlerdi. Dün sadece maç değil, sezon kaybedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.