Altın tepsideki maç

Galatasaray’ın kaybettiği haftada Fenerbahçe’yi yenmek Beşiktaş için altın tepsiyle gelen ikramdı. Fenerbahçe içinse ligde varoluş maçıydı. İki takımın da kazanmak istemesi ve riskleri alarak oynaması bir derbiye göre keyifli ve tempolu bir maçı ortaya çıkardı.  

Beşiktaş’ta Sergen Yalçın kadrosunu bozmamış, sezon başından bu yana klasikleşen tercihlerle sahaya çıkmıştı. Fenerbahçe’nin hızlı kanat oyuncularını kilitleyip Samatta’ya yakın oynayarak rakibin hücum gücünü kırmaya çalıştılar. Sarı-Lacivertlilerin savunmanın arkasına sarkmaya yönelik planına ise Samuel’in maçın başlarındaki pozisyonu dışında izin vermediler. Siyah-Beyazlılar buna karşılık Atiba’nın enerjisi, Larin’in yıpratıcılığı, Ghezzal’ın iş bitirici ortaları ve Aboubakar’ın hücum gücüyle fırsatlar da yakaladı. Evsahibi ekibin soyunma odasına önde gitmesini engelleyen isim kaleci Altay oldu. 

Sahaya, ara transferde gelerek kadrosunu güçlendiği üç futbolcuyla çıkan Erol Bulut, ikinci yarıda artan Beşiktaş baskısını, ileri çıkan rakip savunmanın arkasında boş alanlar bulma fırsatı olarak gördü ama hesabını Vida’nın golü bozdu. Bulut, kazanması gereken maçta geriye düşünce hamlelerini hemen yaptı ve sahada gezinen İrfan Can ile Samatta’yı kenara alıp Sosa ve Thiam’ı sahaya sürdü. Fakat bu değişiklikler de Fenerbahçe’yi baskın takım haline getiremedi. Adam eksilterek gol pozisyonuna girmekte ligin en iyisi olan Aboubakar’ı durduran Fenerbahçe’nin savunması değil, kalecisi Altay oldu. Beşiktaş’ın ikinci golü atıp maçı koparma fırsatı sonrası Fenerbahçe’nin toparlanma süreci başladı. Nazım’ın ardından Caner’in de ileri çıkması Fenerbahçe’yi hücumda etkin hale getirdi. Peş peşe gelen konuk ekip ataklarında Sosa’nın frikiğinde devleşen bu kez kaleci Ersin oldu. 

Sergen Yalçın, Fenerbahçe’nin yükselen temposunu kesmek için Ljajiç- Mensah değişikliğine gitti. Erol Bulut ise Ozan ve Ferdi’yi de sahaya sürerek tüm kozlarını oynadı. Değişiklikle oyun üstünlüğünü ele geçiren Fenerbahçe’nin baskısına karşın Sergen Yalçın yorulan takımını rahatlatacak taze kuvveti sahaya sürme konusunda aceleci davranmadı. Bu anlarda Mensah’ın diri oyunu ve topu 3. bölgeye taşıma becerisi Beşiktaş’a oyunu dengeleme fırsatı verdi. Ancak son anlarda Ozan Tufan sahne aldı ve mükemmel bir gole imza atarak Fenerbahçe’yi puana taşıdığı gibi Erol Bulut’u da ipten aldı.  Ozan birkaç dakika sonra kaçırdığı golle de oyuna müdahale konusunda zayıf kalan Sergen Yalçın’ı da kurtardı. 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum