Aslan aranıyor

Galatasaray ligde 3 haftada 7 puan kaybetmişti, sıkıntılı bir tablo ile karşı karşıya kalmıştı. Kayserispor deplasmanına ise bol eksikle gelinmişti. Lazio karşısındaki galibiyet arada bir yalancı bahar mıydı?

Galatasaray savunmada Alpaslan, ön liberoda Assunçao, forvette Mostafa Mohamed, forvet arkasında Feghouli değişiklikleri ile başladı maça. Ancak Feghouli’nin maça ağırlığını koyamaması, Emre Kılınç’ın başarısız şut denemeleri ile atakları öldürmesi, orta sahada hakimiyetin yavaş yavaş kontrolü ele almasına yol açtı. Oğulcan dışında maça inanan ve asılan futbolcu yok gibiydi. İleride Mostafa Mohamed pasa, ortaya hasret bir ilk yarı geçirdi.

Kayserispor ise Mensah, Thiam, Emrah, Attamah gibi tecrübeli isimlerle kontrollü oyununu baskın futbola dönüştürdü. Taylan’ın yanında oynayan Assunçao’nun yetersizliği savunma üzerine binen baskıyı arttırdı. Mensah’ın ortasında Thiam ile gelen ilk golün ardından yenen ikinci gol Assunçao’nun aynı adamdan iki kez çalım yemesinin ardından geldi.

Fatih Terim, güçsüz ve isteksiz görüntü sergileyen takıma yine devrede üç değişiklik yaparak dokundu. Bu kez değişiklikler geçen haftanın neredeyse tam tersiydi. Feghouli, Emre Kılınç ve Van Aanholt’u alıp Kerem, Morutan, Ömer Bayram’ı sahaya attı Terim. Galatasaray bu hamle ile biraz kendine gelir gibi oldu ve rakibin üstüne gitmeye başladı. Ancak ilk yarının bal yapmayan arısı Yedlin, zarar da vermeye karar vermiş olacak ki, voleybol oynamaya kalkıp penaltıya sebep oldu ve fark 3’e çıktı, Sarı-Kırmızılı takımım rüzgarı da kesildi.

Terim, 3-0 sonrası bir hamle daha yaptı ve Diagne’yi de oyuna aldı. Galatasaray maçı bırakmamıştı. Çift santrfor oynayan Galatasaray, oyunun son bölümünün hakimiydi ancak orta dahası verimli çalışmadığı için gole bir türlü ulaşamadı.

Sonuç olarak Galatasaray’daki fiziksel ve mental yetersizlik bu maçta da kendini gösterdi. Buna oyuncuların uyumsuzluğu da eklenince Sarı-Kırmızılıların baş aşağı düşüşü sürdü. Kayserispor’u farka götüren ise Galatasaray’ın bu hali ile, sahadaki ve kulübedeki tecrübeli isimleriydi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum