Aslan’a Akbaba ilacı

Galatasaray için Konya kritik bir virajdı. Aykut Kocaman yönetiminde zaman zaman sürpriz çıkışlar yapan Konyaspor, konuk takımlar üzerinde tedirginlik yaratabiliyordu.
Galatasaray ise sadece kadrodaki dalgalanmadan değil, başkan ile teknik direktör arasındaki atışmadan da etkilenen kırılgan bir dönem yaşıyordu. İşte bu zorlu virajda kurtarıcı Emre Akbaba oldu. Uzun sakatlıklardan sonra ilk 11’e dönen Emre, Denizlispor maçında olduğu gibi bu karşılaşmada da golünü attı. Galatasaray ilk golünde atağı başlatan, Falcao’ya golün asistini yapan Ömer Bayram’ı kaçıran, iki kişiden sıyrılıp topu aktaran Emre’ydi.

Konyaspor, Thuram ile Donk- Ahmet Çalık ikilisinden oluşan Galatasaray savunma göbeğini zorladı. Ömer Ali ve Hadziahmetovic’in Thuram’a ayak uyduramaması göbekte emanet duran ve sezon başı ilk 11’de isimleri asla düşünülmeyen bu ikilinin şansıydı. Saracchi yüksek performansı ile sol kanada hareket getirmeye devam ederken, ikinci yarıda ilk golünü atmaya da çok yaklaştı. Yeniden kadroya dönen Mariano’nun sağ kanattaki katkısı geçmiş maçlara göre daha yüksek çizgideydi.
İlk yarıda topu kontrol eden, isabetli pas sayısında Konyaspor’u ikiye katlayan Galatasaray’da istatistiği verilerdeki verimlilikte Lemina- Seri ikilisinin katkısı yüksekti. Feghouli temposu yüksek maçta takımın biraz gerisinde kalırken Ömer Bayram’ın özverili futbolu devam etti.

Galatasaray taraftarını Hagi’den bu yana en çok heyecanlandıran, hava limanında on binler tarafından karşılanan Falcao’nun havası söneli çok olmuştu. Kolombiyalı golcüden beklentiler Adem Büyük’ten çok da büyük değildi. Mevsiminin geçmek üzere olduğu artık ayyuka çıkmıştı derken dün Falcao kendisinde hala ışık olduğunu gösterir gibi oldu. Gerçi şutunda top yine rakibe çarpıp filelere gitti ama sonuçta bu gol, zorlu deplasmanı maçın başında kolaya çeviriverdi. Falcao’nun erken sakatlığı ise hala güçsüz olduğunun bir kanıtı gibiydi. Yerine giren Adem Büyük golünü atarak iyi bir alternatif olduğunu göstermiş oldu.
Fatih Terim’in uzun süre arkasında durduğu ama verim alamadığı Belhanda yine kulübedeydi dün. 70. dakikada kenara geldi ama Saracchi’nin sakatlığı nedeniyle yine sahaya giremedi.

Kocaman, Konya’ya soru işaretleri ile gelen Galatasaray’ı çözme, strateji üretme konusunda pek de başarılı değildi. İkinci yarıda takımı rakip alanda daha çok görünür oldu ama Galatasaray savunmasını zorlayacak baskıyı bir türlü kuramadı.
Sonuç olarak Galatasaray, iç sorunları ile boğuştuğu zorlu bir haftanın ardından, zorlu bir deplasmandan kolay bir galibiyetle dönüp geçen hafta başladığı zirve yürüyüşüne devam etmiş oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum