Başka bir Beşiktaş

Pjanic, Teixeira ve Batshuayi’nin ulaştığı en yüksek bonservis bedellerini toplarsak 150 milyon euro ediyor. Bugün Türkiye’de bu değeri bulan takım yok. Kağıt üzerinde müthiş hamle. Peki bu “değer kaybeden” yıldızlar eski günlerinden izler sunabilecek mi? İşte asıl soru buydu. Üç yıldız ilk defa Malatyaspor karşısında sahne aldı ve buraya emeklilik hayatı yaşamaya gelmediklerini gösterdiler.

Beşiktaş maça öyle bir hızlı başladı ki, Malatyaspor neye uğradığını şaşırdı. Sergen Yalçın, yeni transferler sonrası sistemini değiştirmiş ve 4-2-3-1’e dönmüştü. Pjanic- Josef ikilisi savunmanın yükünü iyice hafifletirken Boşnak futbolcu oyunu geriden kurup harika paslar attı. İlk maçında 40 yıllık Beşiktaşlı gibi oynayan Pjanic ilk golün de pasını veren isimdi. Teixeira, N’Koudou ile iyi bir ikiliye dönüşürken bu uyum ikinci golü getirdi. Batshuayi ise iş bitirici vuruşları ile bu senenin gol kralı adayı olduğunu peşin peşin gösterdi.

Beşiktaş oyunu yine üçüncü bölgede oynuyordu ama bu kez daha bilinçli ve etkili oynuyordu. Yeni transferlerle hücum kalitesi çok yükselmişti ancak ilginç bir şekilde Ghezzal buna tam olarak ayak uyduramadı. Geçen senenin skor canavarı, bu takımın assolisti değildi artık.

Malatyaspor ilk yarıdaki yoğun baskıyı uzun süre kıramadı. Cılız atakları tehlike yaratmaktan uzaktı. Kaleci Abdulsamed’in hatalı vuruşu Batshuayi’ye poposuyla gol attırınca maç da tamamen koptu.

Beşiktaş için maçın nasıl rahat geçtiğinin en önemli göstergesi Vida sakatlandıktan sonra savunma göbeğinin Necip- Welinton’dan oluşmasına rağmen Siyah-Beyazlıların pozisyon vermemesiydi. Oysa geçen sezon olsa bu savunma ikilisi ile maçlar pek de kolay geçmezdi.

Kısacası Beşiktaş, yeni transferleri ile başka bir takıma dönüştü. Alternatifli yeni kadro, yüksek futbol kalitesi ile geçen seneki performansının üzerine çıkacağını şimdiden gösterdi. Sergen Yalçın son yarım saatte 7 yerliye döndüğünde bile Beşiktaş’ın sahadaki mutlak hakimiyeti milim sarsılmadı.

Son bir not; Vida, Teixeira ve N’Koudou sakatlık sonucu çıktı. Sebebi de zemin gibi göründü. Buna çözüm bulunmazsa Vodafone Park’ta Beşiktaş’ı rakibi değil sahanın zemini zorlar.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum