Beşiktaş “Varım” dedi

Önce Galatasaray... Ardından Fenerbahçe... Dün de Alanyaspor... Üç rakibinin birden yenilmesi Beşiktaş’ı 12 puan değerinde bir maça çıkardı. Biraz da bunun motivasyonu olsa gerek Beşiktaş maça çok istekli başladı. Sağlı sollu ataklarla Erzurumspor savunmasına saldırdı.  

Üçüncü bölgedeki bu etkinliğin bir sebebi de Sergen Yalçın’ın oyun planına küçük dokunuşuydu. Yalçın, 4-1-4-1’e dönmüş, Aboubakar’ın arkasında N’Koudou, Mensah, Atiba, Ghezzal’dan oluşan enerjik bir forvet hattı kurmuştu. Ancak Erzurumspor yediği baskıya rağmen katı bir savunma anlayışına yönelmedi. Konuk ekip ilk yarıdaki bu yoğun baskıyı karşıladığı gibi, kontraataklarla sürpriz gol arayışında da oldu. İlerideki baskısı Ersin’i hatalı pasa zorladı, bir gol pozisyonuna bile dönüştü. Beşiktaş ise savunmada girdiği riske rağmen maçı ileride çok adamla oynamaktan vazgeçmedi. İlk yarıda Aboubakar’ın net pozisyonunun ya da Josef’in uzaktan gol arayışlarının sonuçlanmaması Siyah-Beyazlılar açısında şanssızlıktı. 

Maçın ikinci yarısı da benzer bir görüntüde başladı. Erzurumspor açık futbolu tercih edip gol sevdasından vazgeçmezken Beşiktaş beklerini de çıkarıp rakip savunma üzerinde baskısını artırmaya başladı. Nitekim Necip’in geliştirdiği atakta alınan penaltı Beşiktaş’a aradığı fırsatı verdi. Aboubakar’ın penaltı golü Beşiktaş’ı zirve yarışının içine katacak yolu açtı. Ardından da Erzurumspor beraberlik golü ararken gelişen Beşiktaş kontraatağı geldi. N’Koudou’nun bu hızlı gelişen atak sonrası bulduğu gol Siyah-Beyazlıları rahatlattı.  

Ghezzal’ın ortasında ön direğe koşup havada müthiş bir dokunuş yapan Vida ve hemen ardından Aboubakar’ın düzgün vuruşu skoru 10 dakikalık bir zaman zarfı içinde 4-0’a getirdi. 

Bu maçta Sergen Yalçın’ın oyun sistemindeki değişikliği, Oğuzhan ve Ljajiç’in yokluğunda kurduğu orta saha ve Aboubakar’ın bitiriciliği çok istediği maçı Beşiktaş’a getirdi. 

Bu karşılaşmada Josef’in kesiciliği savunmasını rahatlatırken, Rosier’in yerine sağ bek oynayan Necip’in son çizgiye inerek yaptığı bindirmeler Beşiktaş açısından çok kıymetliydi. N’Koudou ve Atiba’nın çıkana kadarki çalışkanlığı, Mensah’ın enerjisi ve Ghezzal’ın kalitesi Sergen Yalçın’ın planının tutmasını sağladı. 

Sonuç olarak Beşiktaş, rakiplerinin kaybettiği bu sürpriz haftanın ikramını kaçırmadı, “Yarış bensiz olmaz” dedi. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum