Bir golcüden fazlası

Bu sezon ligin karakteristik bir özelliği var; maçların ilk yarıları genelde düşük tempoda geçiyor ve gol sesi çıkmıyor. Dün Konya’daki maçın ilk yarısında da gol yoktu. Vardı da VAR’a takıldı Konyaspor’un golü. Buna karşın sahada sert bir mücadele vardı. Ev sahibi ekip özellikle oyunun ilk bölümünde Beşiktaş kalesinde ciddi bir baskı oluşturdu. Ömer Ali Şahin, Miya, Miloseviç önderliğindeki Konyaspor, rakip orta sahaya üstünlüğünü kabul ettirdi.

Beşiktaş, Konyaspor baskısına ancak 25. dakikadan sonra karşılık verebildi. Diaby’nin koşuları, Burak’ın takımı ileri çekmesi, Elneny, Atiba ve Caner’in biraz tempoyu yükseltmesi ilk yarının kalan bölümünde Beşiktaş’a gol fırsatları verdi. Bu anlarda Rebocho ve Diaby’nin isabetsiz vuruşları tabelanın değişmemesinin en büyük etkeniydi.

Maçın ikinci yarısında takımlar stratejik futboldan vazgeçmedi. Konyaspor yine görece oyuna hakim takımdı. Beşiktaş’ta Diaby ve Caner’in bu tempoya karşılık verememesi, Ljajic’in etkisizliği Burak’ı ileride yalnız bırakıp Siyah-Beyazlıların oyuna ortak olmasına engel teşkil etti. Burak’ın net gol pozisyonuna gitmesi ancak 55. dakikada idi. Abdullah Avcı, takımı hareketlendirmek ve oyunu dengelemek için Diaby- Nkoudou değişikliği hamlesini yaptı. Nkoudou’nun girmesi maça dengeyi getirdi. Kartal’ı rahatlatan gol ise orta sahada yapılan baskı sonrası kapılan golle geldi. Caner’in pasında Burak rakibinden nefis bir vücut çalışı ile sıyrıldı, çaprazdan düzgün bir vuruşla “Atan kazanır” maçına dönüşmeye başlayan karşılaşmada ibreyi takımına çevirdi.

Sonuç olarak Beşiktaş, oyunun büyük bölümünde topu rakibe bırakmak zorunda kaldığı, zaman zaman ciddi baskı yediği maçı, takım olarak ortaya koyduğu direnç ve kaptanının becerisi ile kazasız belasız atlattı. Dünkü maçta Burak’ın sırtında hangi forma olsa o takım kazanırdı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum