Bir maçtan fazlası

Rize’de şampiyonluk heyecanından uzaklaşmış bir Galatasaray vardı. Gaziantep FK maçı yeniden rotaya girmek için çok kritik bir karşılaşmaydı.

Üstelik Muslera yoktu, savunmanın merkezinde ise yan yana oynama alışkanlığı fazla olmayan Lemina- Ahmet Çalık ikilisi yer alıyordu. Ve Sumudica yönetimindeki Gaziantep hızlı hücuma çıkan bir ekipti.

Galatasaray maça temposuz başlayınca konuk ekip bunu affetmedi ve savunmadan gelen Djilobodji nefis bir kafa golüyle tabelayı değiştirdi. Gaziantep ilk yarının ilk yarısı boyunca atakları ise Sarı- Kırmızılı ekibi bunalttı. Galatasaray için hassas olan bu dönemde sahneye Feghouli çıktı ve takımı ateşledi. Önce Onyekuru’na nefis bir pas çıkardı ancak Onyekuru kaleci Günay’ı da geçmesine rağmen topa yumuşak vurunca savunma yetişip çıkardı. Feghouli ardından Falcao’ya nefis bir ara pas attı, Kolombiyalı karşı karşıya pozisyonda affetmedi ve skoru eşitledi. Hemen ardından da Seri’nin şık pasında Belhanda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Günay’ın koruduğu ağları havalandırdı. Rize’nin etkisiz elemanlarının devreye girmesi ile Galatasaray soyunma odasına skor üstünlüğü ile ve moralle girdi.

Gaziantep kolay lokma olmayacağını ikinci yarının başındaki hırsı ile gösterdi. Konuk ekip oyunu Galatasaray yarı alanına taşımaya başladı. 55. dakikada ise Galatasaray açısından maçı sıkıntıya sokacak pozisyon geldi. Ahmet Çalık, Belhanda’nın hatalı pasını kaparak savunmanın arkasına sarkan Kenan’ı ceza alanına girmeden düşürdü ve kırmızı kart gördü. Sakat ve cezalılar nedeniyle savunmada sorun yaşayan Terim’in elinde stoper kalmamıştı, o da Lemina’nın yanına Taylan’ı monte etti.

11’e 10 oyun Galatasaray için tehlike çanlarının işaretiydi. İşte bu anlarda geriden oyun kuran Taylan’ın soldan kaçırdığı Saracchi ortaladı, maçın adamı Feghouli vurdu ve Aslan’ı iki farklı öne geçiren gol geldi. Falcao’nun sakatlanıp çıktığı, Galatasaray’ın 9 kişi kaldığı anda Twumasi’nin skoru 3-2’ye getirdi. Fatih Terim, son 10 dakikada 3 değişiklik yapıp tüm haklarını kullanarak girdi ve zorlu maçı tutmaya çalıştı ancak oyunun kontrolü Gaziantep‘e geçmişti. Uzatmalarda da Kayode’nin Galatasaray’ı buz kestiren golü geldi. Ancak bu golün başlangıcında Oğuz’un Jimmy’ye yaptığı faul Galatasaray’ın şansıydı. Şanssızlık ise son saniye penaltısıydı. Maxim’in golü ile gelen puan kaydı Galatasaray’ı yarışta ağır bir darbeyle karşı karşıya bıraktı.

Sonuç olarak Feghouli, Seri başta olmak üzere Falcao, Belhanda gibi yıldızlar devreye girince, geriden Mariano ve Saracchi bindirmeleri ile oyunu açınca ofansif yönüyle seyir zevki yüksek bir Galatasaray ortaya çıktı. Onyekuru ise bu maçta da tutuk kaldı. Ofanstaki bu zenginliğe karşı defanstaki sıkıntı ise devam etti. Terim’in sihirli şapkasından bu kez de stoper olarak Taylan çıktı ama o da yetmedi. Savunmadaki bu sorun dağı Galatasaray için en büyük rakip olarak duruyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum