Bir puan bu maç için kötü sayılmaz

Yedi kızkardeşlerden biri değil. Hiçbir zaman da olmadı. Maradona ile yaşadığı kısa süreli altın çağda bile İtalya futbolunun büyükleri olan ve ‘Yedi Kızkardeşler’ diye anılan 7 Büyük kulüp arasına giremedi Napoli.

Maradona’dan 20 yıl sonra yeniden ben varım demek istiyor, 1-2 senedir de kızkardeşleri rahatsız ediyor. Bu sezon yine zirvenin hemen eteklerinde.

Beşiktaş yeniden yükselişe geçen bu güçlü takımı İtalya’da yenmişti. Peki aynı başarıyı Vodafone Arena’da tekrar edebilecek miydi? Napoli sahaya çıktığında gördük ki deplasmanda da 4-3-3 oynayacak özgüvene sahip bir takım. Kalede Reina, orta alanda Hamsik, forvette Callejon ve Insigne gibi etkili isimleri var. Ve ilk yarı boyunca da Beşiktaş savunması için tehdit oluşturdu.

Beşiktaş ise çok emindi kendinden. İlk dakikadan itibaren kendi oyun planı çerçevesinde oyununu rakibine benimsetmeye çalıştı. 4-2-3-1 sisteminin en ucundaki Aboubakar’ın arkasına Quaresma- Tolgay- Adriano’dan oluşan etkili bir hücum hattı oluşturdu. Ama ilk 45 dakikada Beşiktaş’ın en tehlikeli atağı bu dörtlüden değil de Atiba’dan geldi.

Beşiktaş’ın kendine güveninde bir sistem takımına dönüşmesinin de etkisi vardı. 23. dakikada Tosic sakatlanıp çıktı. Caner’in yokluğunda sol beke kaydırılmıştı Tosic. Yerine Cenk girdi ve Adriano sol beke, Aboubakar açığa, Cenk de Aboubakar’ın yerine santrfora geçti. Yani sol bekin yerine santrfor girdi ama oyun şablonu değişmedi. Sistem takımı olduğu için de Beşiktaş oyun planınından kopmadı.

İkinci yarının hemen başında ise Napoli’nin baskın atakları vardı. Bir gol atıp avantajı yakalamak isteyen İtalyanlar özellikle Adriano’nun savunduğu bölgeden geldiler ve Callejon ile ciddi pozisyonlar da ürettiler. Bu anlarda şans ve Fabri Beşiktaş açısından tatsız bir kırılmayı önledi. Beşiktaş ikinci yarının hemen başında gelen Napoli baskısını gol yemeden atlattı ama yorulan Gökhan İnler ve Tolgay nedeniyle orta sahada karşılık veremeyince oyunu dengelemekte zorlandı. Şenol Güneş 65. dakikada Gökhan’ın yerine Oğuzhan’ı alarak hamlesini yaptı. Ama maç eksiği olan Oğuzhan, her geçen an artan Napoli baskısı karşısında denge unsuru olmaktan zorlandı.

75. dakikada Aboubakar’ın atağı, ilk yarıdaki Atiba’nın tek pozisyonundan sonra Beşiktaş’ın ilk ciddi gol girişimiydi. Ve Beşiktaş’ı kendine getiren bu ataktan sonraki 3-4 dakikalık Siyah-Beyazlı uyanış penaltıyı ve eşitliği bozan golü getirdi.

Ancak Napoli yenik duruma düşmesine rağmen demoralize olmadı. Beşiktaş’ın ikinci yarı boyunca esen kısa 3-4 dakikalık rüzgarını atlatıp yeniden etkinliği ele geçirdi. Hızlı ve dikine futbolu 82. dalikada Hamsik ile beraberlik golünü getirdi. Beşiktaş ilk yarısı ortada olan, ikinci yarısında ise kontrolü Napoli’ye kaptırdığı, çok az pozisyon üretebildiği maçı 1 puanla kapadı. Yenemiyorsan yenilme demişler. Beşiktaş dün bunu başardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.