Birkaç akıllı adam...

Aziz Yıldırım'ın “Bize yük” dediği Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe kendisini “kolayca” yarı finalde buldu. Statünün bu noktaya kadar büyük takımlara dengi bir rakip çıkarmaması yolu açmasında bir etkendi. Ve Sarı-Lacivertliler, Amed'i eleyip yine son 4'e geldi.

Pereira ise bir çok kupa maçında olduğu gibi ligde fazla şans vermediği oyuncuları sahaya sürdü. Ancak bu kez rakip, ligin tozunu atan, kupada son 4'e Beşiktaş'ı eleyerek gelen Torku Konyaspor'du. Yedek oyunculardan kurulu bir takım Konya karşısında da sonuç alabilir miydi?

Maç öncesi kadrolar geldiğinde görüldü ki, Aykut Kocaman da Pereira gibi ligdeki ideal kadrosundan 6 ismi dinlendirmeyi tercih etmişti. Maçın ilk bölümlerinde denk bir mücadele vardı sahada. 11. dakikada Fernandao'nun dışarı giden kafa vuruşu, 21. dakikada Fabiano'nun kornere tokatladığı Rangelov'un şutu, pozisyon sayısında da denkliği getiriyordu.

Bu hassas terazi dengesini üç akıllı futbolcu bozdu. 38. dakikada Alper sol kanattan arka direkteki Volkan Şen'e harika bir pas çıkardı. Şen de şık bir çalımla rakibini ekarte edip Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Bu gol Konyaspor'un moralini de bozdu.

45. dakikada ise Alper'e yapılan faulde Nani, “farklı” bir futbolcu olduğunu kanıtlama fırsatı buldu. Torku Konyaspor kalecini koruyan genç Kaya'nın hatalı yerde durduğunu gören Nani, bir tilki gibi bunu yakaladı ve cezayı kesti. Gerçi aynı Nani ilk yarıda kaleyi cepheden gören iki serbest atışta topu dağlara taşlara vurdu ama Kaya'yı avladığı an, onun özel bir futbolcu olduğunu bize göstermiş oldu.

Van Persie'nin yerine ilk 11'de kendine yer bulan Fernandao ise özel pozisyonları harcama konusundaki becerisine yeni bir örnek ekledi. 72. dakikada Alper'in nefis pasında, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda, topu sürmek yerine çok uzaktan aşırtma tercihi, Pereira'yı bile kızdırdı. Fernandao'nun yerine giren Van Persie'nin, Nani'nin güzel pasındaki vuruşu ise usta işiydi.

Sonuç olarak Fenerbahçe, tahmininin ötesinde kolay bir galibiyet ile Fenerbahçe-Galatasaray finalinin diğer kulbunu tutmuş, Antalya vizesini almış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.