Bruma’dan Q7 çıkar mı?

Galatasaray hem alttan gelen Trabzonspor’un baskısından kurtularak Avrupa Ligi’ni garantilemek, hem de bir üstünde yer alan Fenerbahçe’yi geçerek gelecek yıl Avrupa’ya en uygun turdan başlamak için gelmişti Gaziantep deplasmanına.

Kasımpaşa yenilgisi sonrası başkanı bile soyunma odasına indiren Galatasaray’da acaba bunca şeyden sonra ne değişmişti? Ama dün görüldü ki, fazla bir şey değişmemişti.

Kabul etmek gerekirse takımın temposu yükselmişti, maçı kazanma isteği yüksekti ama savunmadaki zaafları olduğu gibi duruyordu. İlk yarıda sahanın mutlak hakimiydi Galatasaray ama maçı koparamayınca ikinci yarıda ayağa kalkan Gaziantep karşısında zorlandı. Savunmasının arkasına atılan toplar, yan ortalar yine tehlikeler yarattı. O kadar çok pozisyon verildi ki Muslera’yı da maçın adamı yaptı bu savunma! Sağ bekin fiziksel olarak düşen Sabri, sol bekin aslında sağ bek olan Linnes olunca kanat akınları ciddi pozisyonlar yarattı. Göbekte Semih- Ahmet gayretliydi ama hava toplarındaki etkisizlikleri bir kez daha kendini gösterdi.

Tudor, ön liberoda Selçuk- Josue ikilisini tercih etti. Josue çok şık bir gol attı ama görev kapsamındaki işlerin hepsini hakkıyla yapamadı. Selçuk çalışkandı ama ‘kurtarıcı’ değildi. Tudor gol noktasındaki tercihlerinde ise sürpriz yaptı. Geçen hafta 17. dakikada çıkardığı Burma’yı da, hafta içinde menajerinin ortalığı birbirine kattığı Sinan’ı da sahaya sürdü. Ve kendisine karşı tavırlı olduğu söylenen Sneijder’i de. Ve bu üçlü Galatasaray’ın en etkili bloğu oldu. Sneijder çok istekliydi, unutulmaya başlayan frikik gollerinden biriyle de kendisini bizlere hatırlattı. Sinan gayretli ama son vuruşlarda biraz savruktu. Bruma ise her zamanki gibi oynadı. Topu aldıkça içeri yöneldi, savunmanın arkasına sarktı, hep tehlike unsuru olarak kaldı. Ama Tudor’un istediği gibi çizgi futbolcusu olmadı.

Hırvat teknik adam, Quaresma gibi çizgi üstünde oynatmak istediği Bruma’yı hizaya getirmek uğruna Kasımpaşa maçını feda etmişti. Dün ise Bruma ‘kendi gibi’ oynadı. Şimdi sormak lazım Tudor’a, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.