Bu, Torrent’e yazar

Gençleştirme projesi ile sezona başlayan Galatasaray’da işler iyi gitmemiş, başarısız tablo Fatih Terim’i bile götürmüştü. Torrent’te değişen ise sadece antrenman sistemiydi. Galatasaray’da oyun mantığının ve kalitesinin uzatma dakikalarındaki o müthiş parlama anları dışında aynen kaldığına dün gece de tanıklık ettik.

Nelsson’un Mostafa Mohamed’in indirdiği topa yaptığı santrfor vuruşu Galatasaray’ı Göztepe deplasmanında, maçın henüz başında öne geçirmişti. Ancak Galatasaray’ın ikinci golü bulup Göztepe’nin gardını düşürecek yumruğu yoktu. İlk yarı boyunca, yan ortalardaki sıkıntılar dışında Göztepe’ye pozisyon vermeyen Galatasaray, buna karşın ileride de fark yaratamıyordu. Mostafa Mohamed top alamıyor, arkasındaki Babel, Halil, Kerem hattı üretken olamıyordu. Orta sahada ilk kez ilk 11’de başlayan Pulgar takımın yabancısı olduğunu hissettiriyordu. Bir yıl aradan sonra özel gözlüğü ile sahaya çıkan Omar ise sırıtmadan takıma adapte oluyordu.

İzmir ekibinde Di Santo, Halil, Ndiaye üçlüsü rakip karşısında baskı oluşturamıyordu.

Göztepe’yi maça ortak eden, Galatasaraylı futbolcuların hata zinciri oldu. Ömer Bayram’ın mücadeleyi bırakıp kendini yere bırakması topu rakibe geçirdi, o atakta da Taylan bomboş pozisyonda çok gereksiz hareketli topu elle kesip penaltıya sebep verdi. Ndiaye de bu ikramı geri çevirmedi.

Pozisyonu az, temposu düşük maçta Galatasaray 60.dakikada galibiyet golüne çok yaklaştı. Mostafa Mohamed pres yapıp İrfan Can’ı hataya zorladı, önüne düşen topta Halil için iki seçenek vardı, ya cepheden gördüğü kaleye şutunu çekecek, ya da topla kaleye doğru ilerleyip penaltı- kırmızı kartı zorlayacaktı. Halil bu kritik anda üçüncü bir seçenek icat etti, ofsayt pozisyonundaki Mostafa Mohamed’e pas verdi. Maç boyu etkisiz oyununa bu akıl almaz tercih hatası da eklenince değişen ilk oyuncu oldu. Torrent 61. dakikada sahada varlık gösteremeyen Halil ve Pulgar’ı çıkartıp Cicaldau ve Berkan’ı sahaya aldı. Ancak bu değişiklik sonuç vermeden ikinci bireysel hata geldi. Bu kez elle oynayan başlayan Ömer Bayram’dı. Galatasaray bir süredir hentbol şubesi kurmayı planlıyordu, dün ilk iki transferini erkenden yapmış oldu! Ve Ndiaye bu penaltıyı da affetmedi. Rakipten daha çok kendi oyuncuları ile mücadele etmek zorunda kalan Torrent, ikinci penaltı golü sonrası Babel ve Mostafa Mohamed’i çıkarıp Emre Kılınç ve Gomis’i aldı. Artık gol atmak gerekiyordu ve ileri hattı Kerem dışında tümden değiştirdi. Ancak Galatasaray’ın işleyen bir oyun planı yoktu, futbolcular sahada birbirine yabancı gibiydi. Organize atak geliştirme sıkıntısı vardı. Son dakikalarda Galatasaray’daki bu sorunu Göztepe çözdü ve maçın üçüncü penaltısı geldi. Gomis’in oyuna girişi ve golü Galatasaray’ı İzmir’de bir anda kendine getirdi. Oyuncu değişiklikleri sonrası son dakikalarda Galatasaray müthiş bir baskı kurdu, uzatmalardaki bu inanç da haftalardır, aylardır hasretini çektiği galibiyeti de getirdi. Sarı- Kırmızılılar uzatma dakikalarındaki müthiş azmi ve oyunu ile üç puan kadar önemli bir şeyi, umudu ve özgüveni de kazandı.

Sonuç olarak bu galibiyet Torrent’e yazar. 60. dakikadan sonra yorulan, oyundan düşen ve goller yiyip puanlar kaybeden Galatasaray, dün geriden gelip maçı fizik-kondisyon gücüyle kazanan taraftı. Arda Kardeşler ise biri sonradan iptal ettiği beş penaltı kararı ile yeni Sadık Deda oldu!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.