Çift forvetin meyvesi

Ankaragücü ve Sivasspor maçlarında kaybedilen puanlar Galatasaray’ı taktiksel bir yeniliğe doğru itti. Daha doğrusu Fatih Terim’i çift forveti denemeye zorlayan Mustafa Muhammed ve Falcao’nun performansıydı. İki santrforla oynamanın nasıl olacağı sorusu da karşılığını bulmuş olacaktı. Fatih Terim’in bir deplasman maçında denediği bu cesur hamle ilk yarıda sonuç  verdi. İlk yarının sonlarına doğru Saracchi’nin ortasında Falcao’nun kafa şutu Galatasaray’ı soyunma odasına önce gönderdi. Golü arayan, rakip savunmayı zorlayan Falcao, Sivasspor maçından sonra da golünü atarak farklı bir santrfor olduğunu gösterdi.

Kayserispor, çift santrforla başlayan Galatasaray’dan ürkmüştü, baskıya direnmeye çalıştı ve gol pozisyonlarını savuşturduktan sonra rakip kaleye gelmeye başladı. Saracchi’nin hattından bindirmeler yaptı ancak beklediği fırsatı Luyindama’nın hatalarından yakaladı. Kayserispor’un ilk yarıdaki gol girişimleri Muslera’ya takıldı ve Uruguaylı kaleci kurtarışlarıyla Galatasaray’ın kırılgan döneminde takımını ayakta tutan isim oldu. 

İlk yarıda Galatasaray’ı zaman zaman sıkıntıya düşmesinin sebebi takımın yeni sisteme alışık olmaması ve hemen her hafta değişen orta sahanın bu sefer de değişmesi ve orta sahanın verimli olmamasıydı.

Maçın ikinci yarısı da ilk 45 dakikadan izler taşıyordu. Kayserispor hızlı ataklarla Galatasaray savunmasında hata yaratmaya çalışıyor, konuk ekip ise bir türlü maçtaki hakimiyetini güçlendirmek için mücadele ediyordu. Maçın bir türlü kopmaması üzerine Fatih Terim müdahale etti, Emre Akbaba ve Mostafa Mohamed’i çıkarıp Onyekuru ve Kerem’i oyuna aldı. Bu hamleden sonra Galatasaray, oyunu rakip yarı alanda kontrol etme konusunda daha etkili oldu.

Lennon ve Krzvic ile kontrataklara yönelen evsahibi ekip, mücadelenin son bölümlerinde daha fazla risk almak zorunda kaldı. Tam da bu anda yapılan değişikliğin meyvesini yiyen taraf Galatasaray oldu. Onyekuru’nun getirdiği topta son haftaların yıldızı Falcao, üst direği nişanlarken dönen topu Nijeryalı yıldız ağlarla buluşturarak iki hafta aradan sonra takımına nefes aldıran golü kaydetti.

Mücadelenin son bölümünde Feghouli’nin pasında yeniden Onyekuru gol sevinci yaşarken Galatasaray, zorlu Kayseri deplasmanından 3 puanla döndü. Fatih Terim’in öğrencileri, önemli bir deplasman galibiyetinin yanı sıra gelecek hafta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi öncesinde de psikolojik üstünlüğü ele geçirdi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum