Çıkmadık candan umut kesilmez

Bir maç düşünün ki ilk 20 dakikada skor 2-0’a geldi, 1 top da direkten döndü. Bu duruma düşen şampiyonluk adayı Fenerbahçe’ydi. Fenerbahçe gibi bir takımı bu duruma düşüren ekip ise tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Alanyaspor’du. Fernandes, Candeias, Efecan, Emre, Vagner Love ile Fenerbahçe savunma hattını darma duman ettiler. Topu kontrol eden ve tempolu oynayan Alanyaspor ilk 20 dakikanın mutlak hakimiydi. Fenerbahçe’nin yarışın gerisine düşmesi, motive olmasını zorlaştırmış olabilir. Ama iki takım arasındaki uçuruma bakıldığında, bu kadar atak yemek ve pozisyon vermek kabul edilebilir bir durum olmamalıydı.

Fenerbahçeli futbolcular da ilk yarının ortalarında bu durumdan utanmış olacaklar ki ‘biraz gayret sarfedelim’ dediler ve tek taraflı oyunu dengelediler. Bunda geride olmayı kabullenmeyen Lens’in isyanı büyük rol oynadı. Ortasından ikiye ayrılmış ve birbirinin zıttı bir 45 dakikaydı ilk yarı. 25’ten sonra Lens önderliğindeki Fenerbahçe topu kontrol edip oyunu kanatlara yaydı, bu baskı biri ofsayt nedeniyle sayılmayan 3 gol getirdi.

İlk yarıda Efecan ve Fernandes yüksek performanslarıyla ön plana çıktı. Trabzonspor maçının kahramanı kaleci Haydar ise o günkü formundan biraz uzaktı. Fenerbahçe ise ne yapacağını öngöremediğiniz toplama bir takım görüntüsündeydi. Orta sahadaki boşluk bütün derinliği ile kendini bir kez daha gösterdi. Ozan benim çok inandığım bir isimdi ama maalesef gelişim gösteremedi. Alper de iyi niyetli ama maçı alıp götürecek bir yıldız değil.

Aslında daha ilk haftalarda 10 numara eksikliği olacağı anlaşılmıştı. Salih Uçan yanlış yatırımdı. Ama ne sezon öncesi transfere yetiştirebildi beklenen 10 numara, ne de ara transferde alınabildi. Bol gollü ve yüksek tempolu ilk yarının ardından tempo düştü. Alanyaspor rakibinden korkmadan oynadı, baskı oluşturmaya çalıştı ama gücü bir yere kadardı.

Maçı Fenerbahçe’ye getiren ise takımın tecrübesi ve Lens’in yüksek motivasyonuydu. Lens’e zaman zaman Mehmet Topal, Aatif, biraz da Alper ve Şener katılınca 3 puan Fenerbahçe’ye geldi. Peki Fenerbahçe şampiyonluk yarışında daha ne kadar olabilir? Fenerbahçe Alanyaspor gibi yükselişte olan ancak kadrosu kısıtlı bir takım karşısında bile net üstünlük sağlayamazken bu nasıl mümkün olacak? Rakibini futboluyla korkutmayan, korkutamayan bir ekip ne yapabilir?

Bir hafta önce son dakikada kazanabilen, bu hafta 2-0’dan gelip kazanabilen bir takımda hala hayat var demektir. Eskilerin dediği gibi çıkmadık candan umut kesmemek gerekir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.