Elde var 1

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde olabilecek en zor gruplardan birine kalmıştı. Ancak kurası Slavia Prag’tan kötü değildi ve Slavia puanla başladı! Yani futbolda artık maçlar 0-0 başlıyor, psikolojik üstünlük düdükten önce skor hanesine tesir etmiyor.

Galatasaray dün Brugge maçına rakibi iyi analiz ederek başlamıştı ancak daha çok kendisini iyi analiz etmişti. Takımın Feghouli, dün oynayamayan Belhanda gibi yıldızları form tutmadığı, Falcao antrenman ve maç eksiğini kapatmadığı, yenilenen orta saha henüz kıvamını bulmadığı ve en önemlisi savunmanın göbeğindeki Luyindama- Marcao ikilisi çok fazla bireysel hata yaptığı için Fatih Terim kontrollü bir futbolu tercih etmişti. Nzonzi’yi savunmanın içine gömdü, göbekteki zayıflığı güçlendirdi. Babel, Falcao, Feghouli’ye de uzun paslar çıkararak kontradan gol bulmayı düşündü. Falcao ve Feghouli ilk 45 dakikada il bitirici özelliklerini ortaya koymada çok maharetli davranmadılar ve plana katkı sağlamadılar. Bu fırsatı Babel buldu ama sezon başından bu yana takımın en iyisi olan ‘pembe kafa’ son vuruşta kaleciyi aşamadı.

Galatasaray’ın Brugge’u kendi temposuna inmeye zorlayan oyun planı ilk yarıda, Nagatomo’nun koridorunu kontrol etmede zorlanması dışında tuttu. Vanaken’in orta sahadaki orkestra şefliğinde gelen Belçika takımının ataklarında Diatta, Okereke genel olarak topla buluşamadılar.

İç saha avantajını kullanmak isteyen Brugge ikinci yarıda topu daha fazla kontrol ederek kanatlardan yüklenmeye başladı. Bu anlarda Muslera’nın performansı ve kurtarışları Galatasaray’ın baskıyı savuşturmasında kritik rol oynadı ama sorun sonrasındaydı. Sarı- Kırmızılı ekip top kendisindeyken verimli atak yapmaktan uzaktı. Terim’in takımın form durumuna dikkate alarak 1 puana oynaması da bu ‘deplasman takımı’ oyununda etkiliydi. Clement son bölümde Galatasaraylı oyuncuları iyi tanıyan Diagne’yi oyuna sürdü. Terim’in hamlesi ise Emre Mor’du. Ancak dengeye gelen ve kilitlenen oyunu bu isimler de açmaktan uzaktı.

Sonuç olarak Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne deplasmanda kazandığı 1 puanla başladı. 1, 0’dan büyüktür derler, elde var 1.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum